ep llamada a traves de telefono fijo
EUROPA PRESS - Archivo

Els números fixos que comencen per 9 canviaran de prefix telefònic durant les pròximes setmanes a causa que es troben a la vora de la saturació.

En concret, una quinzena de províncies canviarà el seu prefix telefònic, que passarà a començar per 8. La Comissió Nacional dels Mercat i la Competència (CNMC) ha anunciat que aquestes seran Alacant, Almeria, Cadis, Cantàbria, Ciudad Real, Huelva, Jaén, Lleida, Lugo, Madrid, Màlaga, Navarra, Salamanca, Sevilla i València.

La Comunitat de Madrid passarà del prefix 91 al 815, ja que el primer està pràcticament saturat després que el 2016 s'estrenés l'últim milió de nombres amb aquest prefix. El nou indicatiu provincial arribarà a la capital durant els pròxims dies per sorpresa dels madrilenys.

En aquest sentit, el canvi entrarà en vigor oficialment quan la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals les aprovi i les faci publiques al Butlletí Oficial de l'Estat. Tot i això, està disponible per als operadors que la sol·licitin.

La notícia no sembla haver tingut bona rebuda entre la població, especialment entre els madrilenys. Una gran part assegura que aquest canvi suposarà un problema a l'hora d'habituar-se al nou prefix.

Noticias relacionadas

contador