New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street
43.325,36
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,5% que permeten a l'S&P 500 a marcar un nou rècord a prop de 3.000 punts (ara cotitza als 2.990 punts). Els inversors mantenen la inèrcia lleugerament alcista del mercat després de la treva comercial entre la Xina i els EUA i després que s'hagin publicat diverses dades econòmiques mixtes. La sessió d'aquest dimecres serà reduïda (fins a les set de la tarda hora espanyola) a causa que demà se celebra la festa nacional del 4 de juliol. Fins a la data, l'S&P acumula una revaloració anual superior al 19%.

A l'àmbit empresarial, el fabricant de cotxes elèctrics Tesla puja un 7% després de superar les expectatives del consens amb els lliuraments del seu Model 3.

A més, el fabricant de xips Symantec es dispara un 15% després que Bloomberg hagi publicat que un dels seus competidors, Broadcom, prepara una oferta de compra que ja està negociant.

POLÍTICA MONETÀRIA I ECONOMIA

En matèria de política monetària, són notícia els dos candidats proposats per Donald Trump per ocupar les vacants de la Fed. Es tracta del director d'estudis de la Fed de St. Louis, Christopher Waller, i de Judy Shelton, directora executiva dels EUA a el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament. Tots dos coincideixen a advocar per una baixada de tipus i esperen obtenir llum verda del Senat després que els quatre anteriors candidats de la Casa Blanca fossin rebutjats.

A nivell macroeconòmic, la dada d'ocupació de la consultora ADP ha mostrat la creació de 102.000 llocs de treball al juny, per sota dels 140.000 anticipats. Aquest és un indicador de l'informe d'ocupació oficial que publicarà el Departament de Treball aquest divendres i per al qual s'espera la creació de 160.000 llocs de treball.

També al mercat laboral, les dades setmanals s'han situat gairebé en línia amb les previsions. Les peticions inicials d'atur han baixat fins a 223.000 des de 229.000 i les peticions contínues han baixat fins a 1,68 milions.

A més, l'ISM serveis de juny, una dada molt rellevant perquè aquest sector suposa dos terços de l'economia nord-americana, ha baixat més del que s'esperava fins a 55,1 des de 56,9 (el pronòstic era una caiguda fins a 55,9). En qualsevol cas, els experts de Pantheon Macroeconomics consideren que una dada de 55 és consistent amb el creixement de les vendes al detall i anticipa una creació d'uns 180.000 llocs de treball durant els propers mesos.

EL MERCAT DESCOMPTA UNA RETALLADA DE TIPUS

El mercat segueix anticipant que la Reserva Federal retallarà els tipus d'interès durant la reunió de finals de juliol, després que Jerome Powell i la Fed confirmessin en la reunió de juny que faran tot el necessari per sostenir l'actual expansió econòmica, que s'ha convertit en la més llarga de la història dels EUA amb 121 mesos.

No obstant això, està per veure si el FOMC, el Comitè Federal de Mercat Obert que decideix sobre els interessos, considera que és necessari actualment una retallada 'preventiva' dels tipus, sobretot després que la Xina i els EUA hagin acordat una treva comercial per seguir negociant durant els pròxims mesos. Alguns analistes consideren que no és el moment oportú perquè la Fed abaixi tipus.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el cru West Texas repunta un 1,2%, fins als 56,95 dòlars, després de desplomar-se gairebé un 5% dimarts, tot i que l'OPEP i els seus aliats van acordar estendre els seus retalls de producció fins a març de 2020.

Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,12%, fins als 1,1294 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys se situa a l'1,97% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que roman al 2,2%. El fet que la corba de tipus entre aquestes dues referències es mantingui invertida s'anticipa una frenada econòmica important tant als EUA com en el conjunt del sistema econòmic mundial.

Noticias relacionadas

contador