dl australia rba reserve bank of australia central bank aud australian dollar sydney asx logo 20230524 1057
Sharecast graphic / Josh White

El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA, per les sigles en anglès), ha mantingut aquest dimarts els tipus d'interès al 4,35%, una decisió que s'ha situat en línia amb el que es preveia. Al contrari que la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), que la setmana passada va retallar els tipus 50 punts bàsics, l'RBA continua enfocat a contenir la inflació de l'economia australiana.

"La inflació es manté per sobre de la meta i està demostrant que és persistent", ha explicat l'organisme monetari. "Encara està molt per sobre del punt mitjà del rang objectiu del 2-3%", ha afegit.

"Les nostres previsions actuals no veuen que la inflació torni de manera sostenible a l'objectiu fins al 2026 i la nostra prioritat és que torni a la meta, però les perspectives continuen sent molt incertes", ha valorat l'RBA.

Segons la seva opinió, "la inflació subjacent, més indicativa de l'impuls de la inflació, continua sent massa alta, i encara passarà un temps abans que se situï de manera sostenible al rang objectiu".

En aquest context, ha precisat que "les dades han reforçat la necessitat de romandre alerta davant dels riscos a l'alça per a la inflació, i per això "la política monetària haurà de ser prou restrictiva fins que la Junta estigui segura que s'està movent de manera sostenible cap al rang objectiu”.

En aquest sentit, ha conclòs que "segueix ferm en la determinació de tornar la inflació a l'objectiu i farà el que sigui necessari per aconseguir aquest resultat".

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

"No hi ha hagut sorpreses en aquesta reunió. Les dades disponibles han estat en línia amb les expectatives de l'RBA d'un creixement feble i un retorn prolongat de la inflació subjacent al rang objectiu", expliquen des d'Oxford Economics.

Aquests experts continuen pensant que "els tipus es mantindran sense canvis fins al segon trimestre del 2025", perquè "la trajectòria de la inflació subjacent s'ha estancat una mica i és difícil veure-hi una millora important a curt termini".

Segons la seva opinió, l'RBA "necessitarà veure tres xifres d'inflació més" que confirmin una via descendent dels preus "abans de sentir-se còmode per embarcar-se en un cicle de flexibilització" monetària.

Noticias relacionadas

contador