rba australia
Alberto Sánchez

El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA, per les sigles angleses) ha pujat els tipus d'interès un 0,25%, fins al 4,35%, en línia amb el pronòstic del consens. "La inflació a Austràlia ha superat el seu pic, però encara és massa alta i està demostrant ser més persistent del que s'esperava fa uns mesos", ha explicat l'entitat per justificar la seva decisió.

L'RBA ha afegit que “si bé la inflació dels preus dels béns ha disminuït encara més, els preus de molts serveis continuen augmentant ràpidament”.

L'organisme ha recordat que no pujava els tipus d'interès des del juny, després d'una alça del 4% des del maig del 2022, per avaluar l'impacte de l'enduriment monetari a l'economia i la inflació.

Tot i això, les dades rebudes durant aquest període, i en especial des de la reunió d'agost, han mostrat que "el risc que la inflació romangui elevada durant més temps ha augmentat".

A més, l'RBA ha destacat que "encara hi ha incerteses significatives quant a les perspectives" econòmiques i sobre la inflació.

"A nivell global, persisteix un alt nivell d'incertesa en les perspectives per a l'economia xinesa i les implicacions dels conflictes a l'estranger", ha afegit, fent referència a les guerres d'Ucraïna i de l'Orient Mitjà.

En aquest escenari, el banc central ha deixat la porta oberta a més pujades de tipus, ja que ha anticipat que, “aplicar un enduriment addicional de la política monetària per assegurar que la inflació torni a l'objectiu (del 2%) en un termini raonable dependrà de les dades i de l'evolució de l'avaluació dels riscs”.

"En la presa de decisions", ha conclòs l'RBA, "es continuarà prestant una atenció propera als esdeveniments a l'economia global, les tendències en la demanda domèstica i les perspectives d'inflació i el mercat laboral". Així, l'entitat ha reiterat que farà "el que calgui" per rebaixar la inflació cap al seu objectiu del 2%.

Noticias relacionadas

contador