oro lingotes monedas portada

L'or i el petroli no s'estan quedant enrere en aquest retorn al ral·li de les borses. El metall preciós, un dels actius refugi més populars, ja toca màxims de fa una setmana, amb el dòlar estatunidenc més feble i l'augment dels rebrots.

Concretament, l'or ha arribat a pujar un 0,3%, fins a 1.893,30 dòlars per unça, és a dir, el màxims des del 9 de novembre (1.898,81 dòlars per unça).

Més enllà d'un dòlar més famèlic, la fortalesa de l'or s'explica per "el continu ral·li de contagis de Covid, especialment als EUA, que al seu torn eleva les expectatives d'addicionals estímuls econòmics", suggereix l'analista de Saxo Bank, Ole Hansen.

En el cas del petroli, els preus reboten parcialment aquest dilluns per l'esperança que l'OPEP+ mantingui les actuals retallades productives pels citats rebrots i una major producció a Líbia. Els inversors aposten que l'organisme seguirà intentant equilibrar l'oferta amb una demanda encara feble.

Entre una cosa i l'altra, el barril de Brent, referència a Europa, puja un 3,67% a 44,35 dòlars i, el de West Texas, referència als EUA, puja un 4,09& fins a 41,77 dòlars per barril.

Noticias relacionadas

contador