bancos3 portada

El sector bancari europeu es deixa més d'un 2% aquest dijous, amb fortes caigudes en totes les entitats financeres del Vell Continent. La possibilitat que el Banc Central Europeu (BCE) segueixi l'exemple de la Reserva Federal (Fed) i retalli els tipus d'interès preocupa... i molt. Hi ha reunió de política monetària dijous que ve i no s'espera que l'organisme mogui fitxa -si és que finalment ho fa- fins aleshores.

Després de la retallada de tipus de 50 punts bàsics per part de la Fed, el mercat vol més. El Banc de la Reserva d'Austràlia va baixar els tipus aquest dimarts al mínim històric del 0,5% pel coronavirus, i el Banc del Canadà va comunicar aquest dimecres una retallada de 50 punts bàsics pel mateix motiu.

Aquests moviments no es perceben com a suficients i els mercats segueixen dominats per la incertesa. Els experts d'Amundi reconeixen que es continuarà pressionant la resta de bancs centrals perquè continuïn amb les seves polítiques acomodaticias per recolzar les condicions del mercat i mitigar la possible volatilitat.

Respecte al BCE, Amundi afirma que una nova retallada de tipus continua sent una opció, però explica que sembla menys efectiu que d'altres mesures en termes de transmissió d'estímul monetari. Per part seva, esperen que el Banc del Japó injecti més liquiditat al sistema i mantenen les seves expectatives prèvies d'una retallada de tipus de 10 punts bàsics en els pròxims 12 mesos. Pel que fa al Banc d'Anglaterra (hi ha reunió de tipus el 26 de març), Amundi considera que la probabilitat d'una retallada de tipus "ha augmentat significativament".

SANTANDER, CAMÍ DE PERDRE ELS 3 EUROS

Santander és aquest dijous el pitjor valor de l'Ibex, amb caigudes del 4%. Tècnicament, l'entitat va camí de perdre els 3 euros (cotitza a 3,16 euros) després d'abandonar l'anterior suport de 3,30 euros, mínims de 2019, segons els analistes de Bolsamanía.

El banc es deixa un 15% l'any, similar a la xifra que perd BBVA. Encara es comporten pitjor Sabadell i Bankia, que són el segon i tercer pitjor valor de l'Ibex en 2020, amb caigudes del 29%, respectivament. Bankinter cedeix un 23% aquest any i CaixaBank es deixa un 19%. El panorama que dibuixaven els tipus d'interès 'ultra baixos' continua fent mal a les entitats en borsa. Si ara baixen encara més pel coronavirus, les coses es posaran, previsiblement, encara més lletges.

Noticias relacionadas

contador