Wall Street cotitza aquest dimarts amb lleugers guanys després de les pèrdues de dilluns, motivades per una recollida de beneficis al sector tecnològic, després dels forts guanys acumulats al mes de gener.
- 21.797,65
- 1,37%
A més, a nivell tècnic, el Nasdaq es va girar clarament a la baixa des de la mitjana de 200 sessions, que suposa una resistència important per a l'índex. La caiguda d'ahir, propera al 2%, ha retallat el guany mensual per sota del 9%.
Tot això en espera que durant els propers dies es publiquin diverses referències molt importants que marcaran el rumb de les borses al mes de febrer.
REUNIÓ DE LA RESERVA FEDERAL
Al capítol de política monetària, els inversors esperen que la Reserva Federal (Fed) freni el ritme del seu enduriment monetari i anunciï una pujada de tipus d'interès de 25 punts bàsics, fins al 4,5%-4,75%.
"No obstant, el banc central no voldrà que els mercats malinterpretin aquest ritme més moderat d'enduriment com un senyal que s'acosta un gir a la política monetària, afirma James McCann, economista d'abrdn.
"De fet, la Fed insistirà que queda molt per fer perquè la inflació torni a situar-se a l'objectiu i que, per això, la política monetària haurà de continuar sent restrictiva durant un període de temps prolongat", afegeix aquest expert.
TEMPORADA DE RESULTATS
La temporada de resultats als Estats Units es manté en plena ebullició. Aquest dimarts, han publicat els seus comptes empreses destacades com Pfizer, McDonald's, Moody's, General Motors, Caterpillar i Exxon Mobil.
Les xifres de McDonald's i Caterpillar i Pfizer han tingut una mala rebuda, mentre que les de General Motors cotitzen amb guanys destacats en la sessió d'aquest dimarts.
Tot i que el mercat centra el focus en els resultats de les grans empreses tecnològiques. Meta, matriu de Facebook, publicarà les xifres dimecres, després del tancament. Dijous també després del tancament serà el torn d'Apple, Alphabet i Amazon.
A més dels seus resultats trimestrals, el consens centrarà el seu focus en les previsions de cara al 2023, tal com va passar amb Intel la setmana passada.
Una altra empresa protagonista és Twitter, ja que Elon Musk segueix endavant amb la idea d'implantar un sistema de pagaments que permeti a la xarxa social obtenir nous ingressos més enllà de la publicitat.
L'INFORME D'OCUPACIÓ, PER ACABAR LA SETMANA
Per si totes aquestes referències no fossin suficients, divendres coneixerem les dades d'ocupació del gener als Estats Units. "El mercat laboral nord-americà, igual que el britànic i el de l'eurozona, es mostra molt tensionat malgrat els esforços de la Fed per relaxar-lo, per això la rellevància d'aquestes xifres de cara a l'actuació futura de l'organisme" , comenten els analistes de Link Securities.
D'altra banda, el Fons Monetari Internacional ha elevat la previsió de creixement per a l'economia mundial el 2023 fins al 2,9%, entre d'altres coses a causa de la reobertura econòmica a la Xina.
En el cas dels EUA, l'FMI projecta que el creixement baixi del 2% el 2022 a l'1,4% el 2023 i l'1% el 2024. més dinàmic que el 2023, comparat amb el quart trimestre, igual que a la majoria de les economies avançades", ha afirmat l'organisme.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,33% (77,64 dòlars) i el Brent cedeix un 0,84% (84,19 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,05% (1,0849 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,1% (1.922 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 3,511% i el bitcoin rebota un 1,77% (23.101 dòlars).