wall street generico

Wall Street cotitza aquest dimarts amb lleugers guanys després del tancament baixista de dilluns i a l'espera de nous catalitzadors que puguin moure un mercat que ha entrat en una fase de consolidació.

  • 42.175,11
  • -

Els índexs s'han pres un respir després del fort ral·li alcista des de mitjans d'octubre i els inversors ja es preparen per a un llarg cap de setmana, ja que la borsa nord-americana tanca dijous per Acció de Gràcies i divendres obrirà només mitja sessió.

GOLDMAN SACHS ESPERA UN ALTRE TRAM BAIXISTA

Els experts de Goldman Sachs consideren que la recuperació del mercat durant les últimes setmans ha estat un altre ral·li alcista dins de l'actual mercat baixista.

"Les condicions que són típicament consistents amb una depressió del mercat encara no han estat assolides. Esperem valoracions més baixes (d'acord amb escenaris recessius), un mínim en el deteriorament del creixement i un pic en els tipus d'interès abans que comenci una recuperació sostinguda" de les borses, han destacat els estrategs del banc nord-americà.

Tot i que són negatius a curt termini, destaquen que "a diferència de l'últim cicle, una major diversificació entre estils i regions, així com un enfocament més gran en la valoració, hauria de millorar els rendiments en el transcurs del 2023". Per això, esperen que en "algun punt" del proper any es produeixi la transició cap a una fase d'"esperança" a l'arribada del mercat alcista.

ECONOMIA I EMPRESES

A l'agenda econòmica, dimecres coneixerem les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, que haurien de confirmar que el banc central es planteja frenar el ritme d'augment dels tipus d'interès fins a 50 punts bàsics a la reunió del desembre.

En aquest sentit, la presidenta de la Fed de San Francisco, Mary Daly, ha assenyalat que el mercat està actuant com si els tipus d'interès als Estats Units estiguessin molt més alts, a nivells del 6%. Durant la jornada, altres membres de la Fed faran intervencions públiques.

A més, a causa del festiu de dijous, demà es publicaran nombroses dades econòmiques, com els indicadors avançats d'activitat PMI de novembre, les dades d'atur setmanal, les comandes de béns no peribles i la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, així com les expectatives d'inflació dels consumidors, que estan movent el mercat durant els darrers mesos.

A nivell empresarial, Twitter ha endarrerit de manera indefinida el pagament pel sistema de verificació, mentre continuen els problemes laborals per les noves condicions exigides per Elon Musk als seus treballadors.

D'altra banda, diverses cadenes de venda al detall com Best Buy, Nordstrom, Dick's Sporting Goods i Dollar Tree estan publicant resultats, en una setmana molt important per al consum als EUA, amb el Divendres negre i el Ciberdilluns a l'horitzó.

En el cas de Best Buy, les seves accions pugen amb força després de superar previsions amb els resultats i mantenir les previsions per a la campanya nadalenca.

També ha publicat els seus resultats Abercrombie & Fitch, amb una pèrdua neta per acció de 0,04 centaus enfront del benefici per acció de 0,77 centaus del mateix trimestre del 2021. Tot i això, l'empresa es dispara més d'un 16% a Wall Street gràcies al fet que els seus ingressos han estat millors del que s'esperava.

Els resultats de Dollar Tree també han estat millor del que esperava el mercat, en canvi, els seus títols cauen més d'un 10% en projectar uns guanys per a tot l'any a la meitat inferior del rang d'orientació anterior.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El primer nivell de suport important per a l'S&P 500 és als 3.700 punts, tot i que a curt termini l'índex pot buscar els 3.900 punts o omplir el buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.

Pel costat de les resistències, la més important és “la mitjana de 200 sessions”, que apareix a nivells de 4.120 punts. "Molt pendents de la superació d'aquest nivell de preus, ja que suposaria el primer pas per a una millora que ens convidi a pensar fins i tot en un canvi de tendència", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,06% després de rebotar amb força dilluns des de mínims de principis d'any (81,68 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, rebota un 2,1% (89,26 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,4% (1,0282 dòlars) i l'or puja un 0,3% (1.745 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,78% i el bitcoin guanya un 2,61% (16.204 dòlars).

contador