Wall Street cotitza aquest dimecres amb lleugers guanys després del tancament alcista de dimarts i mentre els inversors es preparen per descomptar una bateria de dades econòmiques i el contingut de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed).
- 44.296,51
- -
Recordem que la borsa nord-americana tanca les portes aquest dijous per Acción de Gracias i obrirà només mitja sessió divendres, de manera que els inversors ja es preparen per a un llarg cap de setmana.
Tot i això, a causa d'aquestes festivitats, aquest dimecres es publicaran nombroses dades econòmiques, com els indicadors avançats d'activitat PMI de novembre, les dades d'atur setmanal, les comandes de béns duradors i la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, així com les expectatives d'inflació dels consumidors, que estan movent el mercat durant els darrers mesos.
Les peticions setmanals de desocupació han pujat fins a les 240.000, durant la setmana del 18 de novembre, des de les 223.000 registrades durant els set dies previs. Aquesta xifra s'ha situat per sobre de les previsions del consens, que n'anticipaven 225.000.
Mentrestant, les comandes de béns no peribles de l'octubre es van anotar un augment de l'1%, per sobre del 0,4% previst pel mercat i del 0,3% registrat al setembre
A més, un altre plat fort seran les actes de la Fed, que haurien de confirmar la intenció del banc central de frenar el ritme de pujada dels tipus d'interès fins a 50 punts bàsics al desembre, tal com ha descomptat àmpliament el consens.
EMPRESES I VISIÓ DE MERCAT
A nivell empresarial, Apple és notícia per les violentes protestes que s'han desfermat a la planta més gran de Foxconn a la Xina que fabrica l'iPhone, a causa de les restriccions draconianes de les autoritats per contenir els brots de Covid-19.
També és notícia el Manchester United, que es dispara a la borsa perquè la família Glazer estudia vendre el club. A més, Cristiano Ronaldo ha acordat la sortida de manera immediata.
Per part seva, la gestora Santander Wealth Management & Insurance espera que "el primer trimestre del 2023 es confirmi el pic d'inflació, permetent als bancs centrals frenar la pujada de tipus d'interès i iniciant-se el procés de recuperació dels mercats de renda fixa".
Segons la seva opinió, malgrat el complex panorama d'inflació i creixement previst per a l'any que ve, ja s'estan sentant les bases de la recuperació del mercat i "a partir de la segona meitat del 2023, podrem veure la recuperació d'actius més cíclics com la renda variable".
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va superar aquest dimarts el nivell psicològic de 4.000 punts, cosa que obre la porta que busqui la seva resistència més rellevant a curt termini, "la mitjana de 200 sessions", que apareix a nivells de 4.120 punts.
"Molt pendents de la superació d'aquest nivell de preus, ja que suposaria el primer pas per a una millora que ens convidi a pensar fins i tot en un canvi de tendència", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
El primer nivell de suport important per a l'S&P 500 és als 3.700 punts, tot i que a curt termini l'índex pot buscar els 3.900 punts o omplir el buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2,2% (79,18 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, baixa un 2,4% (86,19 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,1% (1,0306 dòlars) i l'or cedeix un 0,1% (1.737 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins al 3,761% i el bitcoin rebota un 2,6% (16.562 dòlars).