Wall Street registra suaus caigudes després de les fortes pèrdues de divendres passat, que han enviat els índexs novaiorquesos a prop dels seus mínims anuals i han fet saltar les alarmes per anàlisi tècnica.
- 43.729,34
- -
En aquest sentit, César Nuez, analista de Bolsamanía, comenta que cal tenir "moltíssima cura amb l'abandonament dels mínims anuals al Dow Jones".
"El selectiu feia diverses setmanes que intentava tornar a pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions, si bé vam poder veure com aquest divendres polvoritzava el suport dels 34.102 punts", explica aquest expert.
"Això complica les seves perspectives tècniques del curt termini i sembla que podríem acabar veient com posa en prova la solidesa del suport dels 32.272 punts, mínims anuals i nivells clau per a la seva evolució tècnica a mitjà i llarg termini", afegeix.
"Molt de compte amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que es podria confirmar un canvi de tendència per als propers mesos. Només veurem un senyal de fortalesa amb la superació de la resistència dels 35.492 punts, màxims de dijous", conclou Nuez.
FACTORS FONAMENTALS PREOCUPANTS
La mala situació tècnica de Wall Street té el reflex en les preocupacions fonamentals del mercat. A més de l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per controlar l'elevada inflació als EUA, les perspectives més baixes de creixement per la guerra a Ucraïna i l'expansió de la Covid a la Xina amenacen de provocar un escenari d'estaflació que no agrada als inversors.
Així, el petroli registra fortes caigudes pel fet que la Xina està confinant Pequín per contenir un brot de Covid. Les autoritats comunistes continuen aplicant la seva política de tolerància zero contra el virus, cosa que afecta l'activitat econòmica del país i també la cadena global de subministrament.
Al capítol de resultats, ens trobem a la setmana més important, ja que fins a 160 empreses de l'S&P 500 publicaràs les seves xifres. Aquest dilluns, ha estat el torn de Coca Cola, que ha superat els pronòstics.
Tot i que el focus d'interès es concentrarà a Alphabet (matriu de Google) i Microsoft (dimarts), Meta (matriu de Facebook) (dimecres), Amazon i Apple (dijous).
D'altra banda, el Consell de Twitter, que també presenta les xifres dijous, s'ha obert a negociar amb Elon Musk després que el fundador de Tesla hagi presentat el pla financer per comprar la companyia.
Al front bèl·lic, Rússia segueix arrasant l'est i el sud d'Ucraïna per aconseguir el control del Donbàs i aprofitar l'avantatge estratègic. De moment, no s'espera un alto el foc fins que Putin aconsegueixi almenys algun dels seus objectius militars.
Finalment, recordem que divendres es publicarà l'indicador d'inflació PCE als Estats Units, que serà clau per al rumb de les borses al final de la setmana.
El barril de cru West Texas baixa un 5,63% (96,32 dòlars) i el barril Brent retrocedeix un 5,62% (100,66 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,72% (1,0716) i marca mínims de dos anys i mig contra el bitllet verd.
A més, l'unça d'or baixa un 1,65% (1.902 dòlars). Finalment, el bitcoin baixa un 2,57% (38.695 dòlars); i la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa fins al 2,81%.