wall street generico

Wall Street cotitza aquest dilluns amb lleugeres vendes després de les pèrdues de la setmana passada, motivades fonamentalment per la duresa dels bancs centrals (Fed i BCE) en les seves polítiques monetàries per controlar la inflació.

  • 39.339,65
  • -

A nivell tècnic, les caigudes suposen una correcció al fort ral·li alcista previ des dels mínims d'octubre, dins un mercat baixista que encara no s'ha acabat.

A partir d'ara, el comportament de les borses serà molt interessant, ja que molts analistes consideren que els índexs es troben a l'última fase del mercat baixista i que encara falta una correcció addicional durant la primera part del 2023, que seria el preludi de un nou mercat alcista que podria durar uns quants anys.

HI HAURÀ RAL·LI DE NADAL?

A curt termini, l'interès dels inversors se centra en si veurem un ral·li de Nadal a la darrera setmana de l'any i les dues primeres sessions del 2023. Per als experts de Link Securities, la dada clau per als especuladors a curt termini serà l'indicador d'inflació PCE del novembre, que es publicarà divendres.

"És l'índex de preus més seguit per la Fed i, si fos positiu, podria tornar cert optimisme als mercats i facilitar la setmana que ve el ral·li de Nadal, que oficiosament té lloc cada any durant les quatre últimes sessions de l'any i les dues primeres de gener”, assenyalen.

De moment, el mes de desembre és clarament negatiu per als índexs nord-americans, amb pèrdues mensuals que fins ara superen el 5% per a l'S&P 500.

EMPRESES I COVID A LA XINA

A nivell empresarial, Elon Musk segueix copant els titulars. La seva darrera ocurrència ha estat una enquesta per decidir si ha de seguir al capdavant de Twitter que ha perdut. En paral·lel, les accions de Tesla pugen en descomptar-se que Musk tindrà més temps per gestionar el fabricant de cotxes elèctrics.

D'altra banda, Meta ha estat acusada per la Comissió Europea per afavorir la seva filial Facebook al mercat publicitari europeu d'anuncis classificats.

En els propers dies, donaran a conèixer les seves xifres trimestrals diverses companyies importants com Nike, FedEx i Micron Technologies.

A Àsia, el Xangai Composite xinès ha liderat les pèrdues a causa del fort repunt de contagis de Covid-19, que amenaça de paralitzar l'economia novament, malgrat els esforços del Govern per incentivar la reobertura.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Després de girar-se a la baixa després d'acostar-se a la mitjana de 200 sessions, l'S&P 500 ha baixat fins a nivells de 3.850 punts, zona que pot actuar com a suport de curt termini. Si perd els 3.840 punts, pot buscar suport a nivells de 3.700 punts, mínims de principis de novembre.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1,72% (75,57 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, repunta un 1,49% (80,22 dòlars). A més, l'euro s'aprecia un 0,19% (1,0602 dòlars) i l'or avança un 0,02% (1.800 dòlars). Per part seva, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,564% i el bitcoin cau un 0,46% (16.688 dòlars).

Noticias relacionadas

contador