cb goldman mercado

Wall Street cotitza aquest dimarts amb lleugeres caigudes en tornar a l'activitat després del festiu de dilluns. Els inversors centren el focus en els resultats de Goldman Sachs i Morgan Stanley i les previsions econòmiques que arriben des del Fòrum de Davos.

  • 42.175,11
  • -

Després dels guanys de la setmana passada, més importants al sector de la tecnologia, el mercat continua centrat a quantificar l'impacte sobre l'activitat econòmica de l'enduriment monetari dels bancs centrals per frenar la inflació.

Sobre els resultats del sector bancari, Goldman Sachs cau a la sessió d'aquest dimarts després d'incomplir els pronòstics del consens al quart trimestre, mentre que els comptes de Morgan Stanley han tingut una rebuda més positiva, ja que han superat les previsions.

A més, aquest dimarts s'ha publicat l'Índex manufacturer Empire State del gener, que mesura la salut econòmica del sector a l'estat de Nova York, i que ha llançat una caiguda fins als -32 punts, des dels -11,20 registrats al període previ. La previsió de consens era més optimista, ja que esperava que se situés als -4,5 punts.

MILLOR COMPORTAMENT D'EUROPA

Les últimes setmanes, la renda variable europea s'ha comportat molt millor que la nord-americana, ja que la zona euro està capejant millor del que s'esperava la crisi energètica.

"El rendiment superior recent d'Europa davant dels EUA és el millor en 20 anys" a causa de "millor dades econòmiques de la Unió Europea, preus més baixos del gas, optimisme a la Xina i revisions de guanys superiors", indiquen els experts de Morgan Stanley.

Segons la seva anàlisi, "en absència d'una reversió en aquestes tendències, el rendiment superior europeu hauria de continuar, ja que els fluxos i el posicionament dels inversors "encara són lleugers".

LA XINA CENTRA L'ATENCIÓ

Per la seva banda, la Xina va perdre població el 2022 per primera vegada en 60 anys. Segons ha publicat l'Oficina d'Estadístiques Laborals del gegant asiàtic, la població va caure en 850.000 persones, fins als 1.411 milions de ciutadans.

A més, la Xina ha publicat dades econòmiques rellevants. El seu producte interior brut (PIB) va créixer a un ritme del 3% l'any passat, la xifra més baixa des de finals dels anys 70, exceptuant el 2020, quan el PIB va avançar a un ritme del 2,2% per la pandèmia de Covid-19. El consens esperava un creixement més baix, del 2,7%.

Durant el quart trimestre, el PIB xinès es va mantenir estable, davant la caiguda esperada del 0,8%. Michael Hewson, estrateg de CMC Markets, comenta que les dades "podrien haver estat molt pitjors, tot i que encara estan molt per sota de l'objectiu del govern del 5,5%".

A més, les vendes al detall del desembre van caure un 1,8%, però han superat el pronòstic que anticipava una caiguda del 7,8%, després de la baixada del 5,9% registrada al novembre.

Per part seva, la producció industrial del desembre ha pujat un 1,3%, per sobre del 0,5% anticipat. "De cara al 2023, podríem veure un fort repunt" de l'activitat "durant el proper trimestre", afegeix Hewson.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones segueix apropant-se, a poc a poc, a la resistència clau dels 34.712 punts. "El seu comportament en aquest nivell de preus és fonamental. Si aconsegueix superar-lo, es confirmaria la formació d'un retrocés temporal a la mitjana de 200 sessions.

Aquesta figura és de continuació de tendència i ens faria pensar en una tornada als màxims històrics de començament d'any que va dibuixar als 36.934 punts”, indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per sota, el suport que no perdrem de vista es troba als 32.573 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions. Mentre que respecti aquests preus, es mantindrà intacta la tendència alcista del selectiu nord-americà", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,18% (80,81 dòlars) i el Brent guanya un 1,92% (86,16 dòlars). Per part seva, l'euro cotitza amb guanys del 0,43% (1,0863 dòlars) i l'unça d'or cedeix un 0,22% (1.917 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 3,542% i el bitcoin baixa un 0,43% (21.210 dòlars).

Noticias relacionadas

contador