• Los ministros de Finanzas de la zona euro abren la posibilidad de aliviar la deuda griega
  • Los bancos europeos impulsan el fuerte rebote de las bolsas europeas
Inversores_Contentos

Les borses europees protagonitzen aquest dimarts un fort rebot després de diverses sessions de caigudes i de deutes. L'IBEX 35 és l'índex del vell continent que puja més juntament amb la Borsa d'Atenes, un dia després que l'Eurogrup hagi donat un pas més en el programa de rescat de Grècia.

En concret, els ministres de la zona euro han obert el debat a la possibilitat d'escometre un alleujament del deute hel·lè sempre que el Govern compleixi amb les reformes amb les quals s'ha compromès. Els viceministres de Finances de l'àrea monetària discutiran en profunditat aquesta proposta el 24 de maig, en la qual el Fons Monetari Internacional (FMI) ha condicionat la seva participació en el rescat. Alemanya, per primera vegada, s'ha mostrat més flexible sobre aquest tema, segons Reuters.


La borsa d'Atenes puja més d'un 3% i lidera els guanys a les borses europees, que pugen amb força aquesta jornada. L'IBEX-35 és el selectiu que puja més fora de Grècia, en moure's en un rang entre l'1,5% i el 2%, per sobre dels 8.800 punts, mentre que el CAC 40 francès i el DAX 30 alemany avancen entorn d'un 1%. Al mercat de matèries primeres el petroli puja entorn d'un 1%, mentre que en el de divises l'euro/dòlar cotitza amb lleus caigudes fins a l'encreuament en 1,1377 dòlars.

“En les últimes sessions veiem moviments molt erràtics”, apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania, que afegeix que les borses estan obrint d'una manera i tancant d'una altra els últims dies. No obstant això, dins d'aquesta volatilitat “veiem que l'IBEX rebotava des de la directriu alcista que uneix els mínims creixents de febrer i d'abril”. Què vol dir això? Des del punt de vista tècnic, mentre no s'anul·li el buit alcista dels 8.546 punts, la referència per a l'índex espanyol segueix sent la dels 9.360 punts.


ELS ‘BLUE XIPS’ ES DISPAREN


L'índex espanyol ha trobat recolzament en els seus principals ‘blue xips’ per obrir amb pujades i augmentar-les al llarg de la sessió, al contrari del que va succeir aquest dilluns, que després d'avanços momentanis de l'1,5%, va acabar tancant en negatiu. Així, Santander i BBVA s'anoten entorn d'un 3%, mentre que Telefónica es dispara un 2% mentre segueix a l'espera de saber si Brussel·les finalment veta la venda de la seva filial britànica O2 a Hutchison, cosa que “no seria una bona notícia per al sector”, segons ha assegurat l'operadora. També destaquen els alces de més del 3% de Popular i de més del 2% de Mediaset, Mapfre i IAG.


L'índex sectorial de bancs europeus (Euro Stoxx Banks), s'anota entorn d'un 2%. ING, que es dispara més d'un 4%, ha reportat un benefici de 1.260 milions d'euros, un 29% menys que l'any anterior, però en línia amb les previsions dels analistes. Mentre que Credit Suisse avança més d'un 4%. El banc d'inversió suís ha perdut 270 milions d'euros entre gener i març, enfront del benefici de 1.365 milions de l'exercici previ, encara que el mercat esperava pèrdues encara majors.


Abertis puja més d'un 1% després que hagi anunciat l’entrada a Itàlia amb una inversió de 594 milions d'euros. La companyia ha aconseguit un acord amb Intesa, Astaldi i la família Tabacchi per adquirir amb les dues societats que controlen el 51,4% del grup industrial italià A4 Holding i disposar així de les autopistes A4 Brescia-Padova i l'A31, amb un total de 235 quilòmetres.

ECONOMIA



El Tresor espanyol ha tornat aquest dimarts als mercats amb una emissió de deute a curt termini que ha finalitzat amb l'emissió de 4.410 milions d'euros. Els inversors s'han tornat a fer amb títols del Tresor amb rendibilitats negatives, amb més volum que en les últimes emissions.

La subhasta s'ha situat en el rang alt, l’objectiu del qual estava entre els 3.500 i els 4.500 milions d'euros.


Fora d'Espanya, destaca l'IPC de la Xina. La taxa interanual d'inflació de la Xina es va situar el passat mes d'abril en el 2,3%, en línia amb la pujada de preus dels dos mesos anteriors, segons ha informat l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina, i una dècima menys del previst pels analistes de Reuters.

contador