Aquest dijous i demà divendres (suposant que les converses no es torcin i que ningú decideixi aixecar-se abans de la taula), les borses es mouran totalment al són que marqui tot el que es vagi coneixent sobre la reunió dels representants xinesos i estatunidencs a Washington. De moment hi ha molta confusió perquè, després que aquest dimecres augmentava l'optimista per les notícies que apuntaven a l'interès de la Xina a aconseguir un acord parcial, aquest dijous comença amb informacions que assenyalen que les converses s'han estancat. Els índexs, a aquestes hores, s'han girat i cotitzen en verd (Ibex: +0,32%. 9.020 punts).
- 11.588,90
- -0,20%
Noticia relacionada
Allianz GI: "La guerra comercial persistirá, Trump está en contra de la globalización""Les esperances no són massa elevades, ja que la Xina ha dit que hi ha alguns temes que no està disposada a discutir. (...) És poc probable que s'aconsegueixin avanços importants", assenyala David Madden, analista de CMC Markets a Londres.
Enmig de les informacions contraposades que s'han anat coneixent al llarg de les últimes hores sobre aquest assumpte, les borses asiàtiques s'han mogut donant bandades per a acabar majoritàriament en verd. S'ha comentat també que l'administració de Donald Trump podria fer concessions a Huawei. els EUA estaria disposat a suspendre l'augment dels aranzels previst per a la setmana vinent si s'aconsegueix un pacte amb la Xina.
Mentrestant, durant la passada jornada es va publicar el contingut de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que van mostrar que els bancs centrals segueixen preocupats per la guerra comercial entre els EUA i la Xina. El fet que la inflació estigui per sota del seu objectiu del 2% també és motiu de preocupació. "Existeix la sensació que els mercats s'estan avançant i que els operadors estan tenint en compte més retallades de tipus d'interès dels quals el banc central vol aplicar", assenyala Madden.
En el capítol de dades macro, l'economia de Regne Unit es contreu un 0,1% a l'agost, més del que es preveu. Avui es publica també l'IPC dels Estats Units. El consens d'analistes espera que la inflació subjacent es mantingui en el 2,4%. A més, a Europa es publicaran les actes de l'última reunió del BCE, en la qual el banc central va anunciar la represa del programa de compra d'actius i va reduir al -0,5% els tipus de facilitat de dipòsit.
Quant a les novetats sobre Regne Unit, Boris Johnson es reuneix avui amb el seu homòleg irlandès, Leo Varadkar. "L'acord sembla cada vegada més improbable i el més factible és una pròrroga del Brexit i la convocatòria d'eleccions", assenyalen els experts de Danske Bank.
D'IBERDROLA A PHILIPS, PASSANT PER INDRA O LVHM
En l'àmbit empresarial, Iberdrola és notícia a Espanya després d'anunciar que ha iniciat una recerca interna per a esclarir les últimes informacions sobre els seus vincles amb l'ex comissari Villarejo. El Confidencial i Moncloa.com han publicat que l'elèctrica va contractar els serveis de l'ex comissari per a extorquir a polítics locals i al mateix Manuel Pizarro, llavors president d'Endesa.
També es parla d'Indra, que puja amb força (+6,5%) després de tornar a adjudicar-se el recompte de vots de les pròximes eleccions del 10 de novembre.
Fora del nostre país Philips està caient amb força (-8%) després d'anunciar un 'profit warning' mentre que LVHM puja amb ganes després de publicar unes vendes del tercer trimestre per sobre de l'estimat.