• Repsol ha estat el valor més alcista (+3%) després d'anunciar les novetats de l'actualització del seu Pla Estratègic fins al 2020
  • Només tres companyies han acabat en vermell la sessió d'avui: DIA, Grífols i Mapfre
broker7202
11.656,60
  • 44,90
  • 0,39%

L'IBEX 35 ha superat aquest dimecres la resistència dels 9.765 punts. El selectiu s'ha revalorat al tancament un 1,09% fins als 9.791,6 punts, a prop dels màxims de la sessió. Encara que per moments s'ha desinflat, l'índex s'ha vist impulsat sobretot per Repsol (+2,99%).

La petroliera ha publicat aquesta jornada les novetats de l'actualització del seu Pla Estratègic fins al 2020. Així, s'ha conegut que la companyia, entre altres coses, augmentarà el dividend un 8% anualitzat. En conseqüència, la remuneració de l'accionista en dos anys arribarà a l'euro per acció.

En conseqüència, Repsol ha estat la companyia més alcista aquesta sessió. L'han seguit Arcelor Mittal (+2,70%) i Acerinox (+2,40%). També han mostrat forts guanys en general les altres 'blue chips' (o 'pesos pesants') de l'IBEX: Banc Santander ha pujat a prop d'un 1,8%; BBVA, més d'un 1,3%; Telefónica, gairebé un 0,8%; i Inditex, un 0,39%.

De fet, tan sols tres companyies han acabat en vermell aquesta sessió. Es tracta de la cadena de supermercats DIA (-0,78%), la fabricant d'hemoderivats Grífols (-0,23%) i l'asseguradora Mapfre (-0,04%). Viscofan i Gas Natural Fenosa han acabat completament planes.

A més, és notícia NH Hotels (-3,06%) després que la passada nit Minor anunciés una OPA a 6,40 euros. L'oferta serà llançada al mes de setembre, data en la qual té previst superar el 30% del capital del grup hoteler espanyol.

POLÍTICA I MACROECONOMIA

A Espanya, aquest dimecres el mercat ha seguit pendent de Pedro Sánchez i dels noms que conformaran el seu Govern. El president del Govern ja ha traslladat al rei Felip VI els noms dels ministres que formaran l'Executiu central, tot i que al tancament de la borsa encara no s'havien fet públics de manera oficial. Entre ells, Magdalena Valerio serà l’encarregada de dirigir la cartera de Treball.

Pel que fa a Itàlia, les borses europees es van desinflar clarament durant l'última part de la jornada passada i això podria tenir molt a veure amb el discurs del primer ministre, Guiseppe Conte, clarament antiimmigració. Cada vegada són més les veus que preveuen un xoc clar entre la Unió Europea (UE) i Itàlia, i aquesta realitat té preocupats els inversors.

altres esdeveniments d'aquest dimecres, ha parlat Peter Praet, economista en cap del Banc Central Europeu (BCE), que ha confirmat que la setmana que ve (hi ha reunió de tipus dijous) es debatrà el final del QE.

A més, la Unió Europea ha anunciat que imposarà aranzels a una sèrie de productes procedents dels EUA (com el suc de taronja, el whisky o el tabac, entre d'altres) a partir del juliol. Aquesta és la resposta del bloc comunitari al proteccionisme defensat pel president nord-americà, Donald Trump, en aplicar impostos al seu país a l'acer i l'alumini importat.

ALTRES BORSES

Amb tot, els guanys de l'IBEX han destacat sobre el tancament de les altres borses europees. De fet, el CAC 40 francès ha acabat la jornada en vermell (-0,06%), mentre el DAX 30 alemany i el PSI20 portuguès han pujat moderadament.

Per la seva banda, Wall Street mostra pujades moderades al tancament del mercat borsari espanyol, després de dos jornades durant les quals l'índex Nasdaq ha registrat nous màxims històrics. I els mercats asiàtics han acabat la jornada d'aquest dimecres amb lleugeres pujades.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, la sessió d'aquest dimecres a l'IBEX 35 ha estat "interessant" ja que "el tancament implica tancar (o el que és el mateix anul·lar) el buit baixista de dimarts de la setmana passada als 9.765 punts".

"Més encara quan el mínim del dia s'ha marcat als 9.654 punts, després d'emplenar gairebé íntegrament el buit alcista amb què començàvem la setmana (9.632). Per la qual cosa, en resum, el buit alcista ha actuat com a suport i el buit baixista (resistència) s'ha tancat", explica l'expert.

No obstant això, Rodríguez adverteix que "això no vol dir ni molt menys que la fase correctiva iniciada a mitjans de maig hagi quedat enrere. Però sí que és un primer senyal de fortalesa que cal destacar i com se sol dir... per una banda caldrà començar".

"El que és evident és que per poder parlar del final de les caigudes, o millor dit d'una potencial figura de volta necessitem que l'IBEX deixi enrere la resistència que li confereix l'últim màxim decreixent, als 10.300 punts. Fins llavors tot el que passi dins del rang de preus comprès entre els mínims anuals (9.327) i els 10.300 punts no tindrà implicacions tècniques rellevants. Almenys, ens volem quedar amb el fet que el nostre índex, durant la seva última gran caiguda (del -9,5 %) ha aconseguit frenar les caigudes a nivells lleugerament superiors als mínims de març. O el que és el mateix, almenys tenim un primer màxim creixent", conclou l'analista tècnic.

Noticias relacionadas

contador