• Sabadell i Mapfre van ser els millors de l'IBEX aquest dimecres i han protagonitzat les pèrdues d'aquesta jornada
  • A Espanya, el desafiament independentista continua sent el tema que més preocupa els inversors
campaign 2016 trump 37

L'IBEX 35 s'ha girat a la baixa durant aquesta sessió. Si aquest dimecres el selectiu rebotava un 1,76%, i s'acostava als 10.400 punts, amb els bancs com a principal impuls, aquest dijous l'índex ha caigut un 0,39%, fins als 10.328 punts, arrossegat per Banc Sabadell, Mapfre i Iberdrola.

  • 11.551,60
  • -0,16%

Precisament, l'entitat catalana, que va experimentar una escalada de prop del 7% durant la sessió anterior, ha estat avui el pitjor valor del selectiu amb una caiguda del 3%. L’ha seguit Mapfre, que s'ha deixat un altre 3% després de patir una retallada de valoració de JP Morgan i Mediaset España (-2,38%).

A la part alta de la taula, pocs valors han acabat la sessió en verd. Entre ells destaca la pujada d'un 2,08% d'Acerinox, seguit d'Indra (+1,44%) i Grífols (+1,32%).

A més, aquest dijous els analistes de JP Morgan Cazenove han tornat a reiterar la seva aposta per Banc Santander, en elevar la valoració de l'entitat càntabra en 12 mesos fins a 7 euros per acció des dels anteriors 6,80 euros per títol. Els títols del banc presidit per Ana Botín han pujat un 0,5%, fins als 5,89 euros.

Al sector financer, BBVA ha comunicat avui també a la CNMV que negocia la venda del seu negoci immobiliari al fons d'inversió nord-americà Cerberus. En un fet rellevant, l'entitat assegura que "està en converses amb Cerberus Capital (Cerberus), entitat que s'ha interessat en adquirir el negoci de Real Estate del banc a Espanya". Les seves accions han caigut un 0,77%, fins als 7,44 euros.

A més, a l'àmbit empresarial, Abengoa ha informat aquest dimecres a la nit que va guanyar 4.906.000 d'euros durant el primer semestre del 2017, enfront dels 3.689 milions perduts durant el mateix període de l'any anterior, gràcies a l'efecte de la reestructuració financera escomesa pel grup i finalitzada al mes de març. Les accions d'Abengoa A i Abengoa B han tancat la sessió pràcticament planes.

Malgrat això, l'atenció dels inversors a Espanya continua centrada en el que passi aquest diumenge, 1 d'octubre, i sobretot en el que ha de venir a partir de dilluns. Els experts aposten per una 'solució' pactada entre les parts (Estat i Catalunya), que haurien de seure a negociar més aviat que tard. No obstant això, el temor que la crispació faci que la situació es descontroli completament segueix latent.

De fet, avui el Banc d'Espanya ha assenyalat que el principal risc intern a Espanya són les "tensions polítiques a Catalunya", ja que aquest escenari podria "afectar la confiança dels agents i els seus decisions de despesa i condicions de finançament". No obstant això, Luis De Guindos ha assegurat que "els mercats no es creuen la independència perquè seria un desastre".

Donald Trump va anunciar aquest dimecres la major reforma fiscal per als Estats Units en trenta anys: proposa retallades d'impostos per a la majoria dels ciutadans. No obstant això, el pla va rebre algunes crítiques per afavorir els més rics i va plantejar dubtes sobre el seu impacte en el dèficit del país. Els rendiments dels bons nord-americans van pujar davant les novetats aportades pel president dels Estats Units i el dòlar registrava alces del 0,2% enfront de la cistella de monedes estrangeres a primera hora del matí. L'euro/dòlar se situa ara als 1,1765 (+0,19%).

Als Estats Units, avui s'ha donat a conèixer que l'economia nord-americana ha crescut un 3,1% durant el segon trimestre, segons la tercera i última estimació del PIB. Això representa cinc dècimes per sobre de la primera estimació de la dada, i una de la segona (3%) segons les dades publicades pel Departament de Comerç.

Mentrestant, les autoritats de Corea del Sud van dir aquest dijous que esperen noves accions per part de Corea del Nord a mitjans d'octubre.

Noticias relacionadas

contador