bolsamadrid valores ibex portada
11.711,80
  • 55,20
  • 0,47%

L'IBEX no ha pogut enganxar-se als nous màxims històrics de Wall Street ni als rècords anuals marcats a Europa. El selectiu espanyol s'ha deixat aquest dimarts un lleu 0,09%, fins als 9.407 punts, dividit entre les alces de la banca i les caigudes a Siemens Gamesa (-8,68%) i Telefónica (-0,97%) després de presentar els seus comptes trimestrals.

En el cas de Telefónica, el benefici va caure més d'un 50% fins al setembre per les despeses de reestructuració i va ser negatiu durant el trimestre (-443 milions d'euros) impactat per aquest mateix factor. El consens de FactSet esperava un benefici positiu de 92 milions durant el trimestre estanc. Els experts dubten ara que l'operadora vagi a complir el seu objectiu d'EBITDA per 2019.

Pel que fa a Endesa (-0,82%), també descensos en el benefici. L'energètica va guanyar un 85% menys pel deteriorament de 1.398 milions per actius de carbó. Les dues companyies han reiterat els seus objectius i també el seu dividend, una cosa que preocupa especialment els accionistes.

Siemens Gamesa ha estat una altra de les empreses que ha publicat comptes. Ha duplicat benefici i ha anunciat un ajust de plantilla que afectarà 600 empleats. Aquesta companyia es comporta de forma molt volàtil cada vegada que anuncia resultats. Aquest dimarts està complint amb el guió amb escreix.

En positiu, els valors més destacats del selectiu han estat Ence (+3,17%) CaixaBank (+2,82%) i CIE Automotive (+2,59%) A més, la resta de bancs han tancat amb repunts superiors a l'1 %, excepte Bankinter, que ha sumat un 0,96%.

LA XINA I ELS EUA, PRINCIPAL CATALITZADOR

Les notícies esperançadores sobre la Xina i els EUA van ser el principal catalitzador de la passada jornada i ho seguiran sent aquest dimarts. El president xinès Xi Jinping, que ha pronunciat un discurs a la China International Import Expo aquest dimarts, ha demanat que les tensions internacionals es resolguin a través de la discussió i ha instat a l'eliminació de les barreres comercials mundials.

En aquest context, el barril de Brent cotitza amb una pujada de l'1,1% al tancament del mercat a Europa i se situa a prop d'aconseguir els 63 dòlars. A més, al mercat de divises, l'euro deprecia un 0,5% i es canvia als 1,1065 dòlars; mentre que al mercat de deute, la prima de risc espanyola se situa a l'entorn dels 63 punts bàsics.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sessió de consolidació de nivells la d'aquest dimarts a l'IBEX. A molt curt termini ara tenim un primer suport en el buit alcista d'aquest dilluns (9.328) i com resistències tot segueix igual: els 9.500 punts com a zona més immediata (els màxims del 'reversal' de la sessió del 17 d'octubre i per sobre tenim els màxims anuals als 9.588 punts i la part alta del canal alcista, ara als 9.680 punts", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"No obstant això, resulta preocupant com de feble segueix estant l'índex tot i que com de bé ho està fent el sectorial bancari europeu. L'IBEX no està sent capaç de pujar al tren de les compres amb la mateixa alegria i prova d'això ho tenim en el fet que l'IBEX puja un 10% l'any vs. el 24% del DAX, 22% de l'Euro Stoxx 50, el 23% del CAC 40 o el 27% del FTSEMIB", afegeix.

Noticias relacionadas

contador