• Les elèctriques han estat els valors amb pitjor comportament
  • Els inversors romanen atents a la possible pujada de tipus als EUA aquest dimecres
  • Inditex, que avui ha pujat, serà la protagonista la jornada següent
brokershockpeque

L'IBEX ha estat capaç de recuperar part dels que va perdre durant la primera sessió de la setmana, però no ha estat suficient per aconseguir, de nou, els 10.900 punts. El selectiu ha tancat amb una pujada del 0,4% i s'ha situat als 10.882,1 punts. El protagonisme d’aquesta sessió es troba al Congrés amb la moció de censura a Mariano Rajoy, encara que no s'hagi notat al mercat.

  • 11.551,60
  • -0,16%

De tornada al selectiu, Meliá Hotels ha estat el valor que ha registrat la major pujada, +3%, seguit per IAG, que s'ha revalorat un 2,84%. Per sobre d'un avanç major del 2,5% s'ha trobat Indra. A més, Ferrovial ha tancat amb pujades superiors a l'1,5%.

Durant aquesta sessió cal destacar el comportament dels pesos pesants del selectiu. Així, BBVA ha pujat un 0,91% fins als 7,4 euros. Inditex també ha registrat una pujada, encara que menor, del 0,318%, un dia abans de presentar els seus comptes trimestrals. Iberdrola, per part seva, ha avançat un 0,19% fins als 7 euros, després que Citi hagi anticipat pujades fins als 8 euros. Telefónica ha tancat amb una moderada pujada del 0,1% fins als 10 euros.

D'altra banda, Banc Santander s'ha deixat un 0,1% fins als 6 euros i Repsol s'ha mantingut pla als 14,4 euros. No obstant això, no han estat els valors amb pitjor comportament del selectiu, Bankia s'ha deixat un 0,65%, i Aena, un 0,48%. Cal destacar que la companyia ha tancat per tercera sessió consecutiva amb caigudes.

Aquest dimarts, també cal fixar-se en el mercat continu. Pescanova torna a ser el valor que més ha pujat, 166,67% fins als 2,05 euros, encara que es troba lluny del preu amb el qual va tornar a borsa, ja s'ha revalorat un 790% des del passat divendres. D'altra banda, Liberbank ha estat el valor que més ha caigut, 113,85%, després de protagonitzar una pujada de més del 40% aquest dilluns. La volatilitat s'ha instal·lat en el valor després de la prohibició dels 'curts' per part de la CNMV.

La sessió ha estat marcada pel pla polític, ja que s'ha celebrat el debat de la moció de censura al president del Govern, Mariano Rajoy, presentada per Units Podem. Un debat que no ha afectat el mercat, ja que no troben possibilitats que surti endavant.

A més, l'Índex de Preus de Consum (IPC) va retallar set dècimes la seva taxa interanual i va baixar un 0,1% al maig respecte al mes anterior. L'índex se situa a l'1,9%, pel turisme i el combustible, el seu nivell més baix des del desembre de l'any passat (1,6%).

ALTRES MERCATS

A la resta de places del Vell Continent s'ha imposat el verd, a excepció de l'FTSE 100 de Londres que ha caigut un 0,15%. La inflació al Regne Unit ha pujat fins al 2,9% al mes de maig, la taxa més alta des de juny de 2013. A més, la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha assenyalat que reconsiderarà un Brexit dur. D'altra banda, el CAC 40 de França ha pujat un 0,4% i el DAX 30 alemany, un 0,59%.

Wall Street, per la seva banda, rebota després de dues sessions amb caigudes. Els grans valors tecnològics pugen després de la correcció de les últimes sessions. Els inversors esperen la reunió de la Reserva Federal (Fed) durant la qual es decidirà sobre els tipus d'interès, tot i que el mercat descompta que hi haurà pujada, actualment es troben a la forquilla del 0,75% -1%. A més, després la presidenta de l'organisme, Janet Yellen, compareixerà en roda de premsa.

D'altra banda, el preu del cru puja, en el cas del Brent, de referència a Europa, el barril avança un 0,7% fins als 48,64 dòlars i en el cas del West Texas, el barril puja un 0,49 % fins als 46,32 euros. L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) va incrementar la seva producció al maig a 336.000 barrils diaris fins a arribar una mitjana de 32.140.000 al mes, segons l'informe mensual publicat avui pel càrtel. El grup espera un increment de la demanda de cru del 2,1% durant el segon semestre fins a arribar als 97,4 a escala global. Finalment, l'euro cau contra el dòlar i es canvia per 1,1197 'bitllets verds'.

ANÀLISI TÈCNICA

"Una altra sessió sense implicacions xartistes de cap tipus. I així anem ja durant tres setmanes", apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. En realitat, només cal mirar el gràfic diari de l'IBEX 35 per adonar-nos que aquest cotitza en zona de ningú, just a la meitat del rang lateral, a mig camí entre el suport dels 10.760-10.800 punts i la resistència dels 11.000- 11.050 punts. "I fins que el preu no trenqui amb claredat per un o per l’altre costat només cal seguir esperant", afegeix.

En qualsevol cas dóna la sensació que simplement estem corregint en un 'abc'. En cas de faltar una nova ona a la baixa aquesta podria trobar fre als voltants dels mínims de maig (en aquest cas estaríem parlant d'una correcció 'plana') o aprofundir una mica més en les caigudes cap a la zona de suport dels 10.380- 10.400 punts, en aquest cas estaríem parlant del final d'una 'ona c'. "En els dos casos estaríem parlant d'un últim tram baixista abans d'intentar reestructurar-se de nou a l'alça a la recerca dels màxims anuals i per sobre dels màxims de 2015", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador