ep economiabolsa- ibex 35 sube82 enprimer trimestre2019afianz
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.656,60
  • 44,90
  • 0,39%

L'Ibex ha arrencat la setmana amb un retrocés del 0,76% per situar-se en els 9.437 punts. El selectiu espanyol s'està té dues referència. D'una banda, la resistència dels 9.650 enters i, de l'altra, el suport dels 9.360 punts. La resta de places europees han acabat també en vermell, encara que amb menors caigudes que l'Ibex.

A l'àmbit empresarial, només quatre valors han tancat la sessió en positiu (Ence, Acciona, Enagás i Endesa). A la banda de les pèrdues, les companyies més castigades han estat Cellnex (-3,96%) i Banc Sabadell (-2,44%)

El tercer valor que més ha perdut ha estat Aena (-2,09%) després d'una rebaixa d'RBC de 'neutral' a 'infraponderar'. A més, ha retallat el preu objectiu de les accions de la companyia des de 155 euros fins als 145 euros.

Per la seva banda, Fitch ha baixat un esglaó la qualificació creditícia de Red Eléctrica des de''A' fins a 'A-' amb perspectiva 'estable'. Una decisió que ha adoptat després de la compra d'Hispasat i la presentació del seu pla estratègic 2018-2022. Les accions de la companyia han baixat un 0,66% durant la sessió.

PENDENTS DEL BREXIT I DEL BCE

Fora de l'àmbit empresarial, el Brexit seguirà sent el gran tema polític, mentre que la política també va cobrant cada vegada més protagonisme a Espanya a mesura que s'acosta la data de les eleccions generals, el proper 28 d'abril. Pel que fa al Brexit, la primera ministra, Theresa May, continua buscant un pla per assegurar un retard d'aquest per part de la Unió Europea (UE). Recordem que hi ha cimera europea aquest dimecres i que, si no es pren una decisió sobre la pròrroga, el Regne Unit sortiria de la UE sense pacte aquest mateix divendres.

Tot això en una setmana durant la qual també hi ha Banc Central Europeu (BCE), reunió que se celebrarà igualment dimecres. El que digui Mario Draghi serà fonamental especialment després de les mesures per als bancs anunciades durant l'últim partit i de reconèixer, en compareixences posteriors, que estudien eines perquè les entitats financeres pateixin un menor impacte dels tipus negatius.

Al llarg de la setmana també es parlarà de les negociacions comercials entre els EUA i la Xina, que sembla que progressen adequadament. Donald Trump va anunciar la setmana passada que, al llarg de les pròximes quatre setmanes, se sabrà si hi ha o no acord entre les dues potències. A l'altre costat de l'Atlàntic, la notícia avui és la dimissió de Kirstjen Nielsen, secretària de Seguretat Nacional dels Estats Units.

ANÀLISI TÈCNICA

"Al final s'han imposat amb claredat els números vermells al nostre índex. Encara que en realitat és una cosa que era esperat i que hem comentat recentment. I el motiu no és altre que la pèrdua de 'momentum' o velocitat de creuer. És cert que la tendència segueix sent impecablement alcista, però res puja sense la seva corresponent fase d'ajust o fase de reacció (ja sigui desplegant un lateral o corregint en major o menor profunditat)", segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I des de dimecres de la setmana passada, quan deixàvem un buit de l'1% a l'obertura als 9.360 punts, advertíem de la possibilitat que aquest es pogués omplir a molt curt termini, totalment o parcial. I cap aquí sembla que ens dirigim. Ara, anem a veure si el buit s'omple o es tanca. si només es omplir aquí no ha passat res, però si es tanca (o el que és el mateix s'anul·la) tindrem un primer senyal de debilitat de molt curt termini", ha afegit.

"Dit això, la base del canal alcista de curt termini, per definició suport, passa en aquest moment pels aprox. 9.220 punts i la part alta la tenim als 9.670 punts. La sobrecompra diària és molt important, de manera que siguem cauts a curt termini. És difícil seguir escalant posicions si aquestes lectures no es relaxen abans", destaca l'analista.

Noticias relacionadas

contador