• Wall Street va tancar la passada jornada amb caigudes del 0,7% de mitjana
  • A Àsia han predominat els números vermells mentre la Xina i els EUA negocien un acord comercial
bolsamadrid valores ibex portada

L'IBEX 35 ha aconseguit respectar els 10.000 punts aquest dijous, tot i haver-se decantat pel vermell. El selectiu espanyol ha caigut un 0,50%, fins a situar-se als 10.038 punts. Però no ha estat l'única plaça europea amb caigudes. Al contrari, la resta de parquets europeus també han patit pèrdues aquesta sessió.

  • 11.659,20
  • 0,35%

Dins de l'IBEX, ha destacat la volatilitat en Grifols, que ha acabat sent el valor més alcista (+2,46%) després de publicar els seus resultats del primer trimestre. A la part alta de la taula l'han seguit Amadeus (+1,21%), que retrà comptes davant el mercat aquest divendres, i Cellnex (+0,94%).

En canvi, els valors que més han baixat han estat Indra (-3,79%), Bankia (-2,82%) i Caixabank (-2,11%). També les 'blue chips' (o 'grans valors') de l'índex espanyol s'han tenyit de vermell aquesta sessió, amb caigudes fortes o moderades, excepte Repsol (que aquest divendres presenta els seus comptes dels tres primers mesos de l'any).

És més, aquesta jornada ha seguit cridant l'atenció Telefónica, que ahir no va aconseguir tancar en verd mentre gairebé la totalitat de valors de l'IBEX pujava. Avui ha tancat amb caigudes del 0,63%, fins als 8,367 euros per acció.

Mentrestant, els inversors continuen centrant la seva atenció aquest dijous en els resultats empresarials. Axa, Adidas i Bayer han publicat les seves xifres. A Espanya, Unicaja ha anunciat un benefici de 57,4 milions d'euros al primer trimestre (un 13% superior).

CONTINU I ALTRES BORSES

Pel que fa al Mercat Continu, Oryzon Genomics s'ha disparat aquesta sessió un 19,96%, fins als 2,825 euros per acció, després que Roth Capital Partners hagi publicat un informe al qual atorga a la companyia un preu objectiu de 15 euros.

Fora d'Espanya, les borses europees han optat, com l'IBEX, per les caigudes moderades (entre el 0,2% i el 0,9%) després de les pujades de la passada jornada i després que Wall Street acabés ahir amb descensos del 0,7% la mitjana.

Per la seva banda, a Àsia, les borses han tancat amb signe mixt, encara que amb predomini dels números vermells mentre està tenint lloc la reunió entre funcionaris xinesos i nord-americans (dijous i divendres) per arribar a un acostament de postures en la particular guerra comercial entre els Estats Units i la Xina.

REFERÈNCIES MACROECONÒMIQUES

Pel que fa a la resta, sobre la reunió de la Fed de la passada sessió, poques novetats i tota l'atenció posada ja en la trobada de juny, quan sí que s'espera una pujada de tipus. Els experts de Barclays asseguren que el to general del FOMC mostra que "se sent còmode per normalitzar gradualment la política", i es reafirmen en el seu pronòstic que hi haurà una pujada de tipus al juny. A més, assenyalen que el comunicat de la Fed suggereix que unes taxes d'inflació més altes del que s'esperava no portaran, per si soles, al fet que el Comitè decideixi alterar el seu full de ruta sobre política monetària.

Al front de dades, la inflació de la zona euro es va moderar a l'1,2% a l'abril. . A més, la Comissió Europea ha publicat les seves previsions de primavera. Ha empitjorat les seves estimacions de dèficit per a Espanya, però n’espera un major creixement econòmic el 2018. L'Executiu comunitari va presentar aquest dimecres una proposta per al seu pròxim pressupost (per aplicar del 2021 al 2027). No obstant això, aquesta ha estat rebuda amb algunes crítiques per alguns països que no estan disposats a augmentar la seva contribució al pressupost de la UE per compensar la sortida del Regne Unit.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sessió de caigudes aquest dijous que en realitat no té implicacions de cap tipus, de fet, una caiguda cap al suport dels 9.940 punts, abans la forta resistència, encaixaria absolutament dins dels paràmetres normals". Així veu José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, la sessió d'avui.

Segons ell, la "pregunta del milió de dòlars" és si es tancarà o anul·larà "el buit baixista setmanal de principis de febrer, que és on tenim una resistència rellevant". "Per tant, entenem que les caigudes d'avui són una simple pausa al camí", afegeix.

"És clar, sempre que a l'altre costat de l'Atlàntic (que torna a donar senyals de debilitat) es respectin en tot moment els suports que presenten en els mínims de febrer", indica l'expert. "Perforar-los seria una més que preocupant senyal de debilitat que acabaria arrossegant el conjunt de les borses mundials i per tant a les europees", afegeix.

"Sense que serveixi de precedent crida l'atenció que mentre Wall Street ha rebotat al voltant d'un 4% des de mínims anuals les borses europees ho han fet en un 10%. O el que és el mateix, les borses del Vell Continent süestan recuperant molt millor que Wall Street. De fet, si atenem els gràfics dels principals índexs europeus (DAX i Euro Stoxx 50) aquests presenten clares figures de tornada que apuntarien als màxims anuals que es van aconseguir a finals de gener.

áEs clar, amb el permís de Wall Street", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador