ibex portada mercados bolsa
11.953,20
  • 160,60
  • 1,36%

L'IBEX 35 ha pujat un 0,49%, fins als 9.129,70 punts, en línia amb la resta de grans borses europees. Tot i l'advertència de beneficis que ha llançat l'aerolínia IAG, el to general del mercat ha estat positiu, amb pujades per a gairebé tots els valors de l'índex. Ni tan sols la incertesa política que està afectant Wall Street ha tingut un efecte negatiu per a la renda variable del Vell Continent.

Dins del selectiu han destacat les pujades en Enagás (+2,13%) i Endesa (+2,04%) i les caigudes en IAG, que s'ha deixat un 4,24% després de retallar les seves previsions per a 2019 per l'impacte negatiu de la vaga de British Airways i la menor activitat a Vueling i Level.

També ha estat notícia BBVA (+0,4%), que negocia la venda de l''Operació Chamartín', un gran desenvolupament immobiliari a Madrid, a la SOCIMI Merlin Properties (+2,06%). Al Mercat Continu, Renta 4 (-3%) ha comprat la divisió de banca personal de BNP Paribas per una quantitat no feta pública.

ESPANYA, VULNERABLE PER BANKINTER

Pel que fa a les perspectives de creixement d'Espanya, Bankinter ha destacat com un element principal la vulnerabilitat. Així, aquests analistes han retallat les seves previsions de creixement i han advertit, com molts altres, que s'acaba el temps per fer reformes estructurals.

"Creixements pròxims al 2% i fins i tot inferiors serà la nova normalitat. Revisem a la baixa les nostres estimacions de PIB 2019/2021 fins al 2,0%; 1,7% i 1,6% des del 2,2%, 1,9% i 1,7%", han assenyalat des del banc. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es manté al 0,16%, mentre la prima de risc espanyola repunta fins a 74 punts.

Pel que fa al calendari de dades macro de la jornada, l'índex GfK de clima de consum a Alemanya ha quedat en 9,9 l'octubre enfront del 9,7 esperat i anterior. Als EUA, s'ha donat a conèixer el PIB del segon trimestre, que s'ha mantingut al 2%, en línia amb el que s'esperava.

I al mercat de divises, l'euro ha tocat mínims de 28 mesos en el seu encreuament contra el dòlar. La moneda comunitària s'ha arribat a canviar als 1,0921 dòlars, preu no vist des de maig de 2017, encara que ara es deprecia molt lleugerament un 0,05%, fins als 1,0934. A més, el petroli Brent cau un 0,6%, fins als 61,98 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX està demostrant més fortalesa durant els últims dies que els seus veïns europeus. Aquest està sent capaç de corregir/drenar els importants nivells de sobrecompra diaris que presentava fins fa molt poc desplegant un estret moviment lateral i el que és més difícil encara, sense perforar cap suport", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Sabem que a l'hora de corregir, o bé es fa corregint en profunditat o consumint temps, és a dir desplegant un moviment lateral. I estem en el segon dels casos. Diguem que fa tres setmanes que estem dins d'un rang comprès entre els 8.950 punts per baix (suport) i els 9.200 per dalt (resistència). I construint en tot moment mínims i màxims creixents, i així no cau. El que deixa la porta oberta al fet que puguem atacar la resistència dels 9.400-9.410 punts abans de l'inicialment esperat", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador