- 44,90
- 0,39%
Les borses han registrat una tirada clara a l'alça després de conèixer que la Xina estaria disposada a arribar a un acord comercial parcial amb els Estats Units. L'IBEX ha arribat a pujar més d'un 1% després de conèixer aquesta notícia, tot i que finalment ha moderat les alces fins al 0,58%, de manera que s'ha situat als 8.991 punts. La resta dels principals índexs europeus també han tancat en verd amb el DAX com el més destacat. Aquestes pujades també s'han recolzat en les novetats positives del Brexit. El negociador del Brexit de la UE, Michel Barnier, ha dit que un acord és "difícil però possible".
https://img5.s3wfg.com/web/img/images_uploaded/b/4/cierreibex091019.jpgDins del selectiu han destacat les pujades a superiors a l'1% en CIE Automotive, Grifols i Aena, encara que Cellnex (+3,42%) és el més alcista. A la banda negativa Ence ha estat el pitjor valor amb una caiguda del 2,96%, seguit d'Acciona i MásMóvil, que han cedit un 1,79% i un 0,85%, respectivament.
RESERVA FEDERAL I CONFLICTES GEOPOLITICS
El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha parlat de nou aquest dimecres en un esdeveniment a Kansas. El banquer central ha alimentat els dubtes sobre l'economia nord-americana i ha assenyalat que el país, igual que altres economies avançades de tot el món, "enfronta alguns desafiaments a més llarg termini, com el baix creixement, la baixa inflació i els baixos tipus d'interès".
Durant la jornada d'ahir, Powell va dir que la Fed començarà a augmentar el seu balanç aviat en un intent per millorar les condicions dels préstecs, però va deixar clar que "això no és una QE", que es tracta de liquiditat. Pel que fa als tipus, segueix pendent de les dades.
Avui es coneixeran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal. "Això permetrà comprendre millor el debat sobre la necessitat de més ajustos. No obstant això, cal tenir en compte que la reunió va tenir lloc abans de la recent mala dada d'ISM dels EUA", expliquen els analistes de Danske Bank.
Quant a altres aspectes destacats de la jornada, la geopolítica segueix ocupant un primer pla. Turquia ha llançat una operació militar contra els kurds al nord de Síria, cosa que probablement augmentarà les tensions entre els EUA-Turquia-Síria, i els experts no descarten que això s'estengui a la política europea.
A altres mercats, el barril de Brent cotitza amb pujades de l'1,5% al tancament del mercat a Europa i es paga a 59 dòlars. I al mercat de divises, l'euro s'aprecia al voltant d'un 0,2% i es canvia als 1,0981 dòlars.
ANÀLISI TÈCNICA
"L'espelma d'aquest dimecres no té implicacions de cap tipus de perill, si de cas, que hem tancat lluny dels màxims del dia i no hem estat capaços d'atacar la nova zona de resistència que tenim en els màxims d'aquest dimarts (9.070). Cosa que deixa la porta oberta que ara posem a prova la fortalesa del suport dels 8.850 punts", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Si es perforés la correcció podria buscar nivells de suport propers als 8.750 punts (61,8%)-8.800 (buit alcista de la sessió del 4 de setembre). I tot i així estaríem parlant d'una correcció/ajust proporcional de tota la pujada des dels mínims d'agost. No obstant això, els suports són molt més clars si mirem els nostres veïns europeus, sobretot els dos grans futurs (DAX i Euro Stoxx 50)", afegeix.
"Aquests ens van deixar durant la sessió de dijous de la setmana passada interessants 'martells' i per tant, mentre no es perforin els mínims d'aquesta espelma en preus de tancament cal seguir apostant per la continuïtat del rebot. En general, gairebé tots els grans índexs del mercat/títols presenten suport en els mínims de dijous passat. Aquí és on hi ha la clau", conclou l'analista.