- Les alces a Telefónica i el rebot de Mapfre també han fet pujar el selectiu
- L'índex espanyol s'ha comportat molt millor que la resta de grans borses europees
L'IBEX 35 ha rebotat amb força aquest dimecres. El selectiu ha pujat un 1,76% i així s'acosta als 10.400 punts (10.389,30 punts) després de reconquistar els 10.300 punts durant la primera part de la sessió. Les alces a Telefónica (+3%), de la qual Berenberg ha millorat la recomanació i el preu objectiu, i el fort rebot, al seu torn, a Sabadell (+6,8%), Mapfre (+5,2%) , CaixaBank (+4,2%) i Santander (+3,8%) han fet pujar el selectiu.
- 11.656,60
- 0,39%
Els guanys han estat també molt destacats en altres valors, fet que li ha permès a l'IBEX comportar molt millor que la resta de grans borses europees. Això indica que els inversors han deixat de donar tanta importància a la crisi política a Catalunya.
Banc Sabadell ha estat el millor de l'IBEX durant aquesta sessió, després de disparar-se un 6,8%. I aquest dimecres, les accions de l'entitat han rebut un clar impuls per part dels analistes de Barclays, que han considerat que les preocupacions dels inversors sobre la crisi política a Catalunya són excessives. "La debilitat recent és una oportunitat de compra: l'espectre de la independència catalana ha provocat que Sabadell es comporti pitjor que altres competidors (sobretot Caixabank) durant les últimes setmanes)", han afegit des del banc britànic.
Al sector bancari també li han agradat les paraules del conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, que ha assegurat que la consolidació bancària espanyola ja està acabada. De fet, Caixabank ha pujat un 4,2%; Santander s'ha revalorat un 3,8%; Bankia, un 3,1%; Bankinter, un 3% i BBVA, un 2,5%.
A més, el mercat ha paït bé la notícia que Wolfgang Schäuble deixarà de ser ministre de Finances d'Alemanya. El 'paladí' de l'austeritat i un dels més crítics amb les mesures de Mario Draghi i el BCE passarà a ser president del Bundestag (cambra baixa del Parlament alemany) perquè la CDU d'Angela Merkel pugui formar Govern amb els liberals del FPD .
Mapfre també ha rebotat un 5,2% després que aquest dilluns es conegués que els huracans i terratrèmols de les últimes setmanes li costarien fins a 200 milions. Aena, per la seva banda, ha escalat un 1,9% després de l'impacte inicial negatiu de la dimissió del seu president. Per contra, Viscofan, amb una caiguda del 0,52%, Iberdrola (-0,26%) i Endesa (-0,21%) han liderat les pèrdues.
Catalunya segueix sent el 'monotema'. Aquest dimecres es parla de la reunió de Mariano Rajoy amb Donald Trump, president dels Estats Units, i de les paraules d'aquest últim assenyalant que és una "tonteria" que Catalunya se surti d'Espanya. El Govern segueix centrat en què diumenge no se celebri el referèndum il·legal i la Generalitat segueix obstinada en què es votarà. El dubte està en veure què passarà a partir de dilluns, fins a quin punt es tensarà la corda o si, davant l'evidència que l'enfrontament no pot anar més enllà, ambdues parts s'asseuran per intentar arribar a un acord... almenys a curt termini.
Pel que fa a la resta, el president dels Estats Units donarà més detalls sobre el seu pla fiscal aquest dimecres en un discurs a Indianapolis (Indiana). La reforma fiscal és una de les principals promeses de Donald Trump i la seva posada en marxa fa temps que s’està esperant. La Casa Blanca va anunciar aquest dimarts que Trump faria un discurs "sobre les històriques retallades d'impostos i reformes dels quals ha estat parlant amb membres del Congrés".
Donald Trump parlarà avui després que durant la passada sessió ho fes Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal (Fed). Yellen va dir que seria "imprudent" mantenir la política monetària sense canvis a l'espera que la inflació arribi al 2% i de moure "massa gradualment" podria ser arriscat. El dòlar i els rendiments dels bons van pujar davant d'aquests comentaris.
Al món corporatiu, Alstom i Siemens han confirmat que s'uneixen per crear una potència europea del ferrocarril amb Henri Poupart-Lafarge com el seu director executiu.
Pel que fa al calendari de dades del dia, la confiança del consumidor de França de setembre ha quedat en 101 (per sota del 103 esperat). La confiança del consumidor d'Itàlia ha quedat en 110,4, per sobre del previst (108,1). Als EUA, les dades de comandes béns duradores han superat previsions, però els de vendes d'habitatges pendents han baixat més del que s'esperava.