ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo
11.811,90
  • 3,70
  • 0,03%

L'IBEX i la resta de places europees pugen aquest divendres (IBEX: +0,6%. 9.533 punts). En el cas del selectiu espanyol, els avenços a BBVA i CaixaBank després de publicar els seus comptes estan ajudant en aquestes pujades. També cotitzen en verd altres bancs i reboten títols com IAG, molt castigats durant els últims dies pel coronavirus. A la banda negativa destaca la caiguda de Sabadell, que es deixa un 11% després de publicar uns resultats que no estan agradant gens, especialment per la seva "fluixa" guia per a 2020.

Els casos de morts i contagi pel virus de Wuhan van en augment i aquesta crisi sanitària continua sent, sens dubte, la principal preocupació actual dels inversors. No obstant això, aquí a Espanya avui es mira també la micro, amb els resultats del BBVA i CaixaBank sobre la taula. El benefici atribuït de BBVA va ser de 3.512. milions d'euros el 2019, un 35% menys que durant l'exercici anterior a causa de la plusvàlua de la venda de BBVA Chile el 2018 i a l'ajust pel fons de comerç als EUA durant el quart trimestre del exercici (1.318 milions). Excloent-ne extraordinaris, el resultat atribuït de BBVA el 2019 va ser de 4.830 milions, amb una alça del 2,7%, xifra que constitueix el benefici atribuït sense extraordinaris més elevat des de 2009.

Pel que fa a l'entitat catalana, guanya un 14,1% menys el 2019, fins als 1.705 milions, pels costos de l'ERO. Excloent-ne aquest efecte, el resultat s'incrementa un 20,4% respecte a l'exercici anterior. El consens de FactSet esperava un benefici de 1.630 milions.

També el mercat espanyol, avui estem pendents de Coemac. Ahir a la tarda va declarar el concurs de creditors i aquest matí la CNMV ha suspès la seva cotització. Crida l'atenció que aquesta sigui una de les empreses del mercat espanyol que més puja des del començament de l'any (+20%).

Pel que fa a la resta, avui és el 'dia B', el dia en què el Regne Unit sortirà finalment de la Unió Europea (UE). S'obre així un període de transició que durarà onze mesos i durant els quals les dues parts han d'arribar a un acord comercial. El temps es considera insuficient, però el consens creu que finalment hi haurà pacte. En qualsevol cas, el fantasma d'un Brexit sense acord segueix molt present.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, l'índex espanyol segueix entre la resistència dels 9.562 punts i el suport dels 9.358 punts. "Mentre el selectiu no tanqui per sobre dels 9.562 punts el biaix de 'trading' en el millor dels escenaris serà lateral. Mirant a les borses del Vell Continent hem de ser cauts a curt termini, ja que tenim el futur del DAX perforant lleugerament la directriu alcista que ha estat suportant tota la pujada des del passat mes d'agost", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Finalment, pel que fa a les dades macro del dia, atents avui especialment al PIB i IPC a la Zona Euro. A Espanya també s'ha publicat aquestes referències. L'economia espanyola va créixer un 2% el 2019, el seu menor ritme des de 2014. Quant a l'IPC, puja tres dècimes al gener per la llum i aliments i inicia l'any a l'1,1%.

Noticias relacionadas

contador