- Inditex, Telefónica i Iberdrola han tancat amb caigudes superiors a l'1%
- D'altra banda, els bancs han mantingut l'IBEX en positiu gràcies a importants pujades
- El petroli, en màxims de més de tres anys, ha estat un dels grans protagonistes
L'IBEX 35 ha protagonitzat una sessió plana durant la qual ha oscil·lat entre els guanys i les pèrdues, per, finalment, tancar amb una lleugera pujada del 0,02%. No obstant això, el selectiu ha pogut mantenir-se per sobre dels 10.400 punts (10.428,3 punts) gràcies a l'empenta dels bancs i malgrat les caigudes d'Inditex, Telefónica i Iberdrola.
- 11.473,90
- 0,33%
El sector bancari ha estat el protagonista de la sessió, ja que ha tancat amb importants pujades. De fet, Banc Sabadell ha pujat un 4,05%, fins als 1,86 euros. L’ha seguit Bankia, amb una revaloració del 2,8%. En el tercer lloc de la taula s'ha situat Banc Santander, que ha pujat un 2,42%.
L'altre banc amb més pes, BBVA, també ha tancat amb importants pujades, de l’1,21%. També han registrat una bona sessió CaixaBank, que ha pujat un 2,39%, fins als 4,24 euros, i Bankinter, amb un avanç de l’1,79%, fins als 8,3 euros.
D'altra banda, aquest dimecres també s'han registrat grans caigudes en companyies importants del selectiu. Cellnex ha estat el fanalet vermell de la sessió, amb una caiguda del 3,5%, fins als 21,7 euros. No obstant això, Inditex, que s'ha deixat un 2,53% i ha tancat per sota dels 29 euros, Telefónica, amb una caiguda de l’1,18%, i Iberdrola, que ha cedit un 1,09%, han impedit que el selectiu hagi pogut tancar amb una pujada més pronunciada.
En un altre ordre de coses, Repsol ha fregat els seus màxims històrics, ajustat per dividend, als 16,06 euros. No obstant això, la petroliera ha tancat amb una caiguda del 0,41%, fins als 15,73 euros. Repsol ha informat de l'interès de CVC per la seva participació a Gas Natural, valorada en uns 4.000 milions d'euros.
A més, continua l'operació empresarial d'Atlantia, ACS i Abertis. La italiana ha informat que millorarà la seva oferta per la concessionària d'autopistes, després que la CNMV hagi donat el vistiplau en dues ocasions a aquesta operació. D'altra banda, ACS (+0,27%) ha assegurat que no veu problema per aconseguir que la CNMV aprovi la seva oferta per Abertis, que ha tancat amb una caiguda del 0,05%.
Al Mercat Continu, aquest dimecres Adolfo Domínguez ha presentat el seu resultat empresarial de març a novembre. La companyia tèxtil ha millorat el 40,8% el seu benefici net atribuït i ha reduït les seves pèrdues fins als 7,1 milions d'euros. Adolfo Domínguez ha pujat un 1,37%. Així mateix, NH Hotel, que ha pujat un 1,83%, afronta un dimecres decisiu per determinar si es fusiona amb el Grup Barceló.
ALTRES MERCATS
La resta de borses del Vell Continent ha tancat amb signe mixt. Només el FTSE 100 de Londres ha pujat un 0,23%, mentre que el DAX 30 alemany ha caigut un 0,78% i el CAC 40 francès, un 0,35%. D'altra banda, Wall Street cotitza amb caigudes després dels seus últims màxims històrics i mentre la Xina ha filtrat que pot replantejar-se la compra de bons nord-americans.
Al mercat de divises, l'euro puja un 0,27%, fins a 1,1962 dòlars. D'altra banda, el petroli Brent supera els 69 dòlars i marca màxims des de desembre de 2014. A l'hora del tancament al mercat europeu, ha pujat un 0,4% fins als 69,1 dòlars. Per la seva banda, el barril del West Texas avançava un 0,76% fins als 63,45 dòlars.
ANÀLISI TÈCNICA
"Tot i que l'IBEX tanca sense canvis significatius ha estat una sessió interessant", assegura José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. De fet tota la banca puja amb força i contraresten, principalment, les caigudes d'Iberdrola, Telefónica i Inditex. Dit això se li veu amb força al sector financer i si veiéssim en BBVA, com a títol avançat de l'IBEX, saltar per sobre dels 7,4 euros tindríem una petita figura de volta amb objectiu de pujada a la resistència dels 7,8 euros, la part superior del moviment lateral pel qual s’està desplaçant el preu durant els últims nou mesos.
Mentre que pel costat negatiu tenim el continu degoteig a la baixa de la nostra operadora. Telefónica s'ha enfrontat a la primera de les resistències (últim màxim decreixent) i des d'aquí s'ha girat amb claredat a la baixa, construint un cop més un altre màxim decreixent. "En qualsevol cas tot segueix igual que el comentat aquest dimarts: tenim un primer suport en el buit alcista dels 10.300 punts i com a resistència clau que cal batre els sempiterns 10.600 punts", conclou l'analista.