• Aquesta setmana presenten els seus comptes del segon trimestre els 7 bancs cotitzats i Telefónica
  • El petroli cotitza amb moderades pujades mentre espera la reunió de l'OPEP
bolsa madrid ibex

L'Ibex s'ha donat la volta en els últims compassos de la sessió i cotitza amb moderades pujades, que fan que se situï de nou per sobre dels 10.400 punts. Aquesta setmana, l'índex estarà pendent dels resultats empresarials del segon trimestre que es presentaran. En aquesta primera sessió, el protagonista serà el petroli i la reunió de l'OPEP, que se celebra a Rússia.

  • 11.839,20
  • 0,29%

Els bancs centraran l'atenció aquesta setmana, ja que les set entitats publicaran els seus comptes en tres dies. Bankinter, Bankia, Liberbank, BBVA, Santander, CaixaBank i Sabadell, tots ells, donaran a conèixer els seus nombres del segon trimestre i del primer semestre en només tres jornades, la qual cosa no facilitarà al mercat l'assimilació i interpretació d'aquests comptes. El moment més rellevant arribarà aquest divendres, amb les xifres de tres entitats, Santander, CaixaBank i Sabadell, que s'anunciaran totes elles abans de l'obertura de l'Ibex.

Fora del sector financer també publicaran els seus comptes grans empreses del selectiu com Telefónica, Repsol o Aena. Les tres companyies presentaran els seus resultats del segon trimestre i primer semestre el dijous d'aquesta setmana.

Aquest dilluns abans de l'obertura han presentat els seus resultats Faes Farma, que ha guanyat un 13% més en el primer semestre de l'any fins als 21,2 milions d'euros, i Almirall, que perd 73,1 milions d'euros en els sis primers mesos de l'any. La companyia cau un 1,5% al Mercat Continu. Per la seva banda, Faes Farma puja un 2,2%.

A més, Acerinox es deixa més d'un 1% després de rebre 'un revés' per part dels analistes de Citigroup. La signatura nord-americana rebaixa la seva recomanació a 'vendre' i retalla el seu preu objectiu fins als 10,5 euros, per sota de la seva cotització actual, que està per sobre dels 11 dòlars.

No obstant això, IAG és el valor més a la baixa de la sessió, amb caigudes superiors al 2%. El holding aeri es veu llastrat pels resultats de Ryanair, que ha elevat un 55% el seu benefici en el seu primer trimestre fiscal, fins a 397 milions d'euros, tal com ha informat la companyia.

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) es reuneix aquest dilluns a Rússia amb uns altres no membres de l'OPEP. En la trobada es discutirà sobre el compliment de les retallades de producció acordades i els avanços cap a un equilibri al mercat amb excés d'oferta. El cru espera aquesta trobada amb moderades caigudes. En el cas del Brent, de referència a Europa, la caiguda és del 0,19% fins als 48 dòlars, mentre que el West Texas, de referència als EUA, cotitza amb caigudes del 0,26% prop dels 46 dòlars.

La reunió arriba després de conèixer-se que el subministrament de petroli de l'OPEP al juliol augmentaria en 145.000 barrils diaris (bpd) en comparació de juny, va informar Reuters citant dades de PetroLogistics. L'augment del subministrament de petroli impulsaria la producció per sobre de 33 milions de barrils diaris.

En l'àmbit econòmic, aquest dilluns és jornada de PMIs. A França, les xifres mostren una desacceleració de l'activitat econòmica. L'enquesta dels gerents de compres d'IHS Markit va caure lleugerament a 55.7 de 56.6. Al Japó l'activitat manufacturera va caure al juliol a 52,2 des de 52,4 anterior i la seva borsa ha reaccionat baixant un 0,60%. La borsa de Xangai puja un 0,23%, la de Hong Kong un 0,57% i la de Sidney cau un 0,84%.

D'altra banda, al mercat de les divises l'euro ha tornat a marcar un altre màxim de dos anys en el seu canvi contra el dòlar. No obstant això, la 'moneda única' cau un 0,23% fins als 1,1639 dòlars, però ha arribat a marcar els 1,1684 'bitllets verds'.

Després de la visita dels tècnics a Madrid, el Fons Monetari Internacional ha augurat que l'economia espanyola serà la que més creixi dins del marc de les principals potències mundials. Les dades s'han revelat a Kuala Lumpur després de presentar-se l'informe 'Perspectives Econòmiques Mundials'. Espanya serà l'economia que més creixi durant 2017 i 2018, segons ha indicat el Fondo Monetari Internacional. Durant aquest any el creixement serà de 3,1% i del 2,4% el proper exercici.

El divendres a última hora, Fitch va informar que manté la nota del deute espanyol en BBB+ (aprovat alt) encara que puja la perspectiva d'estable a positiva. L'agència veu riscos en el curt termini com la situació a Catalunya, de la qual preveu que la tensió entre el Govern i la Generalitat "creixi en els mesos vinents". A més apunta també a unes possibles eleccions autonòmiques a Catalunya en els mesos vinents.

Noticias relacionadas

contador