- El selectiu espanyol és cada vegada més a prop dels 9.504 punts
- Si supera aquesta resistència, afrontaria un nou impuls alcista cap als màxims anuals
La "prometedora" sessió de dilluns a l'Íbex augura un bon dimarts, especialment després del tancament amb pujades destacables a Wall Street, on el Dow Jones ja cotitza en nivells de 20.400 punts. A Espanya, l'Ibex ha obert pla i és més a prop de la resistència dels 9.504 punts després de tancar la primera jornada de la setmana amb alces del 1,13% i amb tots els valors en positiu excepte Grifols, que va caure lleugerament.
- 11.435,70
- -0,28%
"Ens col·loquem molt a prop de resistències (9.504 punts) per, probablement, atacar-la i deixar-la enrere en qualsevol moment", assenyala l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez. Si se superés aquest nivell, s'obririen les portes a un nou moviment alcista a la recerca dels màxims anuals, en els 9.623 punts.
"Ens col·loquem molt a prop de resistències (9.504 punts) per, probablement, atacar-la i deixar-la enrere en qualsevol moment", assenyala l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez
Les crisis polítiques sembla que no impediran que les borses americanes continuïn avançant, i Donald Trump ja té la primera sobre la taula. L'assessor de seguretat nacional de Trump, Michael Flynn, ha dimitit aquest dimarts del seu càrrec pels seus vincles amb Rússia. Flynn va renunciar després que es publiquessin informacions que apunten que l'any passat va parlar amb l'ambaixador rus a Washington, Sergey Kilsyak, sobre les sancions imposades pels Estats Units a Rússia. No obstant això, va dir al vicepresident Mike Pence i a altres alts càrrecs que no n'havia parlat, d'aquest tema.
Caldrà veure com es prenen aquesta informació, que s'ha conegut durant la matinada, les borses de l'altra banda de l'Atlàntic . Mentrestant, els índexs han tornat a marcar màxims allà , amb l'S&P registrant un rècord en la seva capitalització, que ha arribat als 20 bilions de dòlars.
La sessió d'aquest dimarts la marcarà la compareixença de Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal, davant del Senat nord-americà. Demà tornarà a parlar davant del Congrés, i els inversors seguiran qualsevol pista que pugui donar sobre els seus plans per apujar els tipus d'interès en el context de les polítiques d'estímul fiscal que vol posar en marxa el president dels Estats Units.
En aquests moments, ja s'ha conegut la inflació del gener a la Xina. Els preus al gegant asiàtic van pujar el mes passat al seu ritme més ràpid en dos anys impulsats per l'augment dels preus de l'energia i la demanda d'aliments per l'Any Nou Xinès, tot i que els economistes esperen que l'impuls disminueixi abans de mitjans d'any. L'IPC va pujar un 2,5% al gener respecte l'any anterior i en comparació amb el 2,1% registrat al novembre. A Alemanya, l'IPC creix fins al 1,9% al gener, la seva millor dada des del juliol del 2013. Encara falta que es publiqui l'IPC del Regne Unit.
Com que no podia ser de cap altra manera, la jornada també comptarà amb resultats empresarials. De moment, hem conegut les xifres d' Enagás ( +1,2%), que ha guanyat un 1% més l'any 2016, fins els 417 milions d'euros. I a Espanya se seguirà parlant, per descomptat, de Bankia i de la decisió de l'Audiència Nacional de cridar a declarar l'expresident del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i l'expresident de la CNMV, Julio Segura, per la seva responsabilitat en la sortida a borsa de l'entitat. Tres alts càrrecs del Banc d'Espanya -Pedro Comín, Pedro González i Mariano Herrara- han presentat la seva dimissió després de ser imputats per la mateixa raó.