• En positiu, les pujades d'Inditex i Repsol han esmorteït la caiguda de l'índex
  • Enagás ha comunicat també aquest dimarts resultats, amb una retallada del 33,5% en el seu benefici net
anabotin santander

Banc Santander ha baixat un 3,25% en borsa tot i anunciar una millora del seu benefici net del 10% al primer trimestre del 2018, fins als 2.054 milions d'euros. Un benefici que s'ha situat en línia amb el que esperava el consens recollit per FactSet. Els forts descensos en el banc càntabre han pressionat l'IBEX, que ha baixat un 0,39%, fins als 9.883,4 punts. No obstant això, el selectiu ha esmorteït les caigudes gràcies a Inditex, que ha pujat un 1,47%, i a altres valors com Repsol (+1,27%), IAG (+1,67%) i Gas Natural Fenosa (+1,67%).

  • 11.430,90
  • -0,32%

Les caigudes de Santander s'expliquen per la caiguda continuada dels marges de beneficis i un augment dels costos. D'aquesta manera, la temporada de resultats del primer trimestre no comença bé per a la banca espanyola.

El mal dia de l'entitat càntabra ha arrossegat la resta de bancs, com Sabadell, que ha cedit un 2,52%, CaixaBank (-1,28%), i en menor mesura Bankia (-0,08%). L'altre gran banc espanyol, BBVA, ha tancat pla. En positiu, Bankinter ha repuntat un 0,74%.

Per la seva banda, Enagás (-0,26%) va obtenir un benefici al primer trimestre de 103.900.000 d'euros, un 33,5% inferior a l'obtingut al primer trimestre de l'exercici 2017. Un resultat que està per sota dels 116 milions d'euros que estimaven els analistes de Deutsche Bank.

Al tancament del mercat, Iberdrola ha pres el testimoni, després de revalorar-se un 0,54% durant la sessió. Els analistes esperaven que l'energètica presentés uns sòlids resultats, amb una pujada del 8% en els seus ingressos, fins als 8.955 milions d'euros, i un resultat brut d'explotació que augmentés un 23%, fins als 2.289 milions. Finalment, Iberdrola ha presentat un EBITDA de 2.323 milions, amb una pujada del 24%.

Pel que fa a altres valors destacats, cal apuntar que les petrolieres han tingut una bona jornada recolzades en les alces destacades en el cru (el Brent ha superat els 75 dòlars al barril). En aquest sentit, Repsol ha marcat nous màxims històrics (descomptant dividends) als 16,09 euros, després de superar els màxims previs a 16,055 euros, tot i que finalment s'ha tancat als 15,975 euros.

A l'agenda macro d'aquest dimarts destaca la publicació a Alemanya dels índexs de clima empresarial d'abril, que elabora l'institut IFO, i que s'han situat per sota del previst. Als EUA, la principal notícia és que la rendibilitat del bo americà a 10 anys ha superat per primera vegada en quatre anys el 3%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"La millor manera d'explicar el moviment de la sessió d'aquest dimarts a l'IBEX és atenent el gràfic en període setmanal. Per què? Perquè com hem estat comentant des de fa diverses setmanes la primera de les resistències de veritat la teníem i la seguim tenint als 9.940 punts, els màxims de finals de febrer. Per tant, a curt termini estarem atents als 9.800 punts com a suport, ja que si recordeu durant diverses setmanes aquest nivell va actuar com a forta resistència", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De totes maneres, no hi ha major deteriorament tècnic a dia d'avui ja que es tracta (de moment) de la primera espelma correctiva després de cinc sessions consecutives tancant en positiu. De fet, si mirem els nostres veïns europeus, el deteriorament tècnic és encara menor que a l'IBEX. Simplement, ens hem vist llastats clarament per la forta correcció de Santander, parcialment compensada pel bon comportament d'Inditex i Repsol", afegeix aquest expert.

"Per tant, i en resum, es pot dir que la correcció d'aquest dimarts encaixa dins dels paràmetres normals. Per sobre de la resistència dels 9.940 punts la següent i de major rellevància encara tenim els 10.210 punts (buit baixista setmanal )", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador