mercadosbroker portada
11.674,80
  • 38,90
  • 0,33%

La borsa espanyola ha posat fi a la seva pitjor ratxa en any i mig (quan va acumular deu jornades seguides de caigudes). L'IBEX 35 ha pujat aquest divendres un 0,25% i amb això ha trencat amb sis jornades consecutives de pèrdues. El selectiu ha pogut recuperar els 9.100 punts, però ha tancat la pitjor setmana de l'any i durant aquests cinc dies s'ha deixat un 3,1%. La resta de places europees també han tancat en números verds, igual que la Borsa de Xangai que es disparava més d'un 3% aquesta matinada.

'Vendre amb el rumor, comprar amb la notícia'. Els mercats han patit aquesta setmana enmig de les especulacions que apuntaven a una pujada d'aranzels a la Xina. Finalment, Donald Trump ha complert la seva promesa i ha pujat aquests aranzels del 10% al 25%. Malgrat això, els mercats, han reaccionat amb alces a Europa.

La Xina i els EUA han seguit sent el tema del dia (avui se celebra la segona ronda de negociacions entre les dues potències a Washington) si bé, hores després que l'augment d'aranzels hagi entrat en vigor, Trump ha confirmat que nous aranzels del 25% a altres 325.000 milions de dòlars de béns xinesos "estan en procés".

Trump ha assenyalat que els "donaran més riquesa" i els faran "molt més forts". A més, ha aprofitat per marcar distàncies amb els seus antecessors: "No sóc Obama, que va deixar la Xina sortir-se amb la seva".

Després d'això, la Borsa de Nova York no ha tingut la mateixa sort i ha iniciat la sessió a la baixa (els seus índexs retrocedeixen més d'un 1%).

Des del punt de vista empresarial, la protagonista a Espanya és Telefónica. L'operadora ha comunicat una millora del 10,6% en el seu benefici net fins al març i ha informat de la reducció del deute per vuitè trimestre consecutius. Però els seus títols han tancat amb una caiguda del 0,17%.

A més, també ha publicat resultats IAG, que ha guanyat 11 vegades menys fins al març pel tipus de canvi i el combustible. El seu benefici s'ha situat als 70 milions d'euros. La companyia ha pujat un 1,66% en borsa ara i és el millor valor de l'IBEX.

A la banda més negatiu de l'IBEX s'ha situat Acciona, que ha cedit a prop d'un 5% després de publicar unes xifres que no convencen i que han estat per sota del consens.

Així mateix, també a l'àmbit empresarial, l'altra protagonista d'avui és, sens dubte, Uber. La companyia s'ha estrenat en borsa a l'altra banda de l'Atlàntic a 45 dòlars per acció, xifra que suposa valorar-la en 82.000 milions de dòlars.

A tot això se suma France Telecom, de la qual es parla molt avui divendres atès que seu a la banqueta per l'onada de suïcidis del seu personal pel "assetjament moral institucional" al qual van ser sotmesos.

Pel que fa a la macro del dia, el PIB del Regne Unit creix un 1,8% fins al març i surt millor del que s'esperava. Avui es publica també l'IPC dels Estats Units d'abril.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX segueix molt feble, tot i la fortíssima sobrevenda diària. No està sent capaç de rebotar gens ni mica i quan els nostres veïns ho fan, ens quedem molt enrere pel que fa a ells. El nostre índex segueix més feble que la resta d'Europa , encara que això succeeix així des de fa aproximadament un mes, no és d'ara" ha explicat, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.com.

Dit això "queda confirmat que tenim una important resistència en el buit baixista setmanal dels 9.410 punts, el buit de dilluns de la setmana passada. O el que és el mateix, mentre no el tanquem la fase correctiva continua intacta, malgrat els rebots puntuals que es puguin produir-se".

"El següent suport important el tenim als 8.950 punts, nivell que es correspon amb un ajust/retrocés del 50% de tota la pujada des dels mínims de desembre" ha detallat.

Noticias relacionadas

contador