• Aquesta setmana es compleix el primer aniversari del referèndum de l'Brexit
  • Deutsche Bank aconsella vendre les accions de Mediaset amb una valoració de 8,50 euros
cbmacron

L'IBEX 35 tanca amb pujades del 0,83%, fins als 10.848 punts, en un dia en què la resta de borses europees també han pujat amb força després que se celebressin ahir les eleccions franceses amb una àmplia victòria per al partit de Emmanuel Macron, el centrista En Marxa!, mentre que el Front Nacional no podrà formar grup parlamentari a l'Assemblea Nacional.

  • 11.720,90
  • -1,50%

Pel que fa a les pujades, els valors més destacats aquest dilluns han estat Mapfre amb una revaloració del 3,01%, Acerinox amb una alça del 2,74% i Mapfre amb el 2,71%. Al costat d'aquests tres valors, cal destacar la revaloració de Caixabank (2,22%), Bankia (2,10%), Banc Sabadell (2,06%) i Bankinter (1,66%). A més, BBVA també ha pujat un 1,35% i Banc Santander, un 1,23%. De fet, el sectorial de bancs europeus ha acabat amb una revaloració de l’1,4%. Entre els altres 'blue xips' del selectiu espanyol, Repsol ha pujat un 1,30%, Inditex un 0,98%, Telefónica un 0,86% i Iberdrola ha caigut un 0,15%.

En quan a les caigudes, es destaca la caiguda de Ferrovial que cau un 1,42%, Meliá Hotels, un 1,25% i Red Eléctrica, un 0,69%.

Els analistes de Citi destaquen l'acord assolit per Investco Italy, consorci format per ArcelorMittal i Marcegaglia, amb el Govern italià per a l'arrendament i posterior compra per 1.800 milions d'euros del grup siderúrgic Ilva. Des de l'entitat, apunten sobre aquesta compra que es produiran sinergies per valor de 310 milions d'euros fins al 2020

Dins el mercat espanyol, els inversors continuen pendents de tot el que es vagi donant a conèixer sobre Popular (l'últim va ser la 'rajada' d'Ángel Ron i la callada d'Emilio Saracho com a resposta). Al mercat continu, Prisa ha escalat un 23,85%, Service Point, un 20,93% i Pescanova, un 13,33%.

A més, els analistes de Deutsche Bank han retallat el seu consell sobre Mediaset fins a 'vendre' des de 'mantenir'. Els experts del banc alemany han reduït la valoració de les seves accions fins 8,50 des 9,50 euros per acció, un preu objectiu que anticipa un potencial baixista del 20% sobre l'actual preu de mercat.

Els índexs europees encaren la setmana del primer aniversari del referèndum de l'Brexit (el 23 de juny) amb la satisfacció que, en contra del que s'esperava, Europa s'està enfortint políticament en aquest 2017 mentre que al Regne Unit hi ha més d'un problema en aquest sentit. Emmanuel Macron, tal com es preveia, ha obtingut la majoria absoluta a les legislatives franceses (amb un alt índex d'abstenció i amb l'enfonsament de la dreta radical) i, després d'aquest resultat -iva l'espera de què passarà al setembre a Alemanya, per al que no s'esperen sorpreses-, es pot donar per 'tancat' el capítol d'incertesa política al Vell Continent en l'any.

Així les coses, el secretari del Brexit del Regne Unit, David Davis, es dirigeix ​​aquest dilluns a Brussel·les per iniciar les negociacions de la sortida del país de la Unió Europea (UE). Ho fa en aquest context marcat per la inestabilitat política al seu país després de la pèrdua de la majoria per part dels Conservadors a les eleccions del 8 de juny. I ho fa també enmig dels atemptats que estan assetjant i 'sagnant' Regne Unit. L'últim, aquesta mateixa matinada, en què ha mort almenys una persona per un atropellament amb una furgoneta al costat d'una mesquita a Londres.

França podrà emprendre les reformes que tant necessita gràcies a aquesta majoria absoluta de Macron i això agrada als inversors. El fet que la incertesa política a Europa es vagi dissipant també aporta tranquil·litat. Tot això, amb permís, és clar, que Espanya no es converteixi en el 'cigne negre' polític en aquest 2017 després d'un Congrés del PSOE en què Pedro Sánchez ha reivindicat el 15-M i un cordó sanitari contra el PP.

Al mercat del petroli, el barril de Brent baixa un 0,11% i el West Texas, un 0,20%. El ministre d'Energia d'Aràbia Saudita ha afirmat que el mercat del petroli necessita temps per reequilibrar-se. Ha afegit que els fonaments van a la direcció correcta, però que el mercat necessita temps i que el compliment de l'acord de retallada de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) va ser superior al 100%.

Quant a l'anàlisi tècnic, José María Rodríguez apunta que "aquest matí hem despertat deixant un buit en l'obertura, ara suport més immediat, als 10.759 punts. D'altra banda l'interessant d'aquest moment és que dóna la sensació que l'IBEX 35 podria estar 'triangulant', o el que és el mateix construint màxims decreixents i mínims creixents, de manera que els nivells de control passen a estar ara en els mínims de la setmana passada (suport), als 10.598 punts i com a resistència tenim els 11.048 punts".

"Es podria dir que a poc a poc el rang lateral de les últimes setmanes s’està estrenyent, cosa que ens convida a pensar que la sortida podria ser violenta i a prop. El que sigui que passi abans, la perforació del suport dels 10.600 punts o la superació dels 11.050 punts, serà els que ens doni les pistes què podria ser el següent moviment en tendència. Estarem atents a l'índex de bancs europeus (SX7E) que per sobre de la resistència dels 134 punts estaria confirmant figura de tornada amb objectiu (mínim) directe en els màxims anuals", comenta Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador