- Aquest dimecres, l'IBEX ha pujat un 0,75% fins als 8.960,4 punts
- La banca ha protagonitzat una sessió alcista, excepte Sabadell
- Els inversors esperen que aquest dijous Draghi extengui el seu programa de compra d'actius
L'IBEX-35 ha tancat aquest dimecres amb una pujada del 0,75% fins als 8.960,4 punts. Això fa que el selectiu hagi pujat tres jornades consecutives. D'aquesta manera, es prepara per a l'assalt al 9.000 amb la seva millor ratxa alcista des del mes d'octubre. La banca espera una reestructuració en el sector bancari italià.
No obstant això, ArcelorMittal ha estat el valor que ha liderat els guanys amb una pujada del 4,67% fins als 7,88 euros. El valor acerero ha avançat un 157% en el que portem d'any. Aquest dimecres, David Clarke, el responsable d'estratègia, ha demanat més control a la reconversió siderúrgica que afronta Xina. Banc Popular li ha seguit d'a prop amb un avanç del 3,99% fins als 0,99 euros.
ArcelorMittal ha estat el valor que ha liderat els guanys amb una pujada del 4,67% fins als 7,88 euros
El tercer valor amb major pujada ha estat Indra que ha pujat un 3,92% fins als 10 euros. Abanca i diversos accionistes de Tecnocom han acudit a l'OPA de Indra i han venut la seva 52,7% per 168 milions d'euros.
El sector bancari espanyol està especulant sobre un possible rescat a la banca italiana. BBVA i Santander, les dues entitats amb més pes en l'IBEX, han tancat amb pujades de l'1,29% i del 2,47%, respectivament. En el cas del Santander, la Fed de Nova York ha advertit del risc de bombolla en un negoci clau per a l'entitat als EUA. La bombolla de la qual parla l'organisme monetari és sobre els préstecs per a la compra de cotxes.
Telefónica ha tancat aquest dimecres amb una pujada del 0,93% fins als 7,9 euros. La signatura britànica HSBC ha emès un informe en el qual analitza la situació de la principal empresa de telecomunicacions espanyola. HSBC ha elevat el preu objectiu de la teleco fins als 9,1 euros.
Al costat de les caigudes, Técnicas Reunidas ha estat el fanalet vermell de la sessió amb una caiguda del 2,79% fins als 35,76 euros. En la part baixa de la taula ha estat acompanyat per Grifols, que ha cedit un 2,3% fins als 16,75 euros. El tercer valor amb pitjor comportament ha estat Bankinter que s'ha deixat un 1,8% fins als 7,3 euros.
Aquesta jornada també cal parlar d'Inditex, ja que ha estat l'únic pes pesant del selectiu que ha tancat en negatiu. La companyia tèxtil, que presentarà resultats del seu tercer trimestre el proper 14 de desembre, ha tancat amb una caiguda del 0,22% fins als 32,22 euros.
Al Mercat Continu, aquest dimecres el valor més destacat ha estat Sacyr, que ha pujat un 0,54% fins als 2,06 euros. La companyia ha ressuscitat en borsa. Sacyr es dispara un 77% des dels mínims anuals marcats amb l'ona de vendes en renda variable del 24 de juny, en conèixer-se el resultat del Brexit. En les últimes cinc jornades s'anota un altre 5%. No obstant això, aquest comportament en el parquet no és suficient per allunyar als baixistes, que mantenen la pressió en màxims des de febrer.
ALTRES MERCATS
En la resta de borses del Vell Continent també s'ha imposat el verd. Així, destaca la pujada de l'1,89% en el DAX 30 alemany; en el cas del FTSE 100 de Londres de l'1,69%. Per la seva banda, el CAC 40 francès ha pujat un 1,23% i el PSI 20 portuguès un 1,77%. Finalment, el FTSE MIB, l'índex de referència en la borsa de Milà, ha tancat amb una pujada del 2,05%, tres dies després de la celebració del referèndum italià.
BBVA i Santander, les dues entitats amb més pes en l'IBEX, han tancat amb pujades de l'1,29% i del 2,47%, respectivament
Aquest dimecres, el preu del petroli cau entorn d'un 1% després que s'hagin publicat els inventaris de cru dels EUA, que han caigut més de l'esperat. Les existències de cru van caure en 2,4 milions de barrils durant la setmana passada, quan l'esperat era una mica més d'un milió.
Així, al tancament del mercat europeu, el preu del Brent, referent a Europa, queia un 0,67% fins als 53,57 dòlars. Per la seva banda el barril West Texas, referent a EUA, es deixava un 0,92% fins als 50,46 dòlars.
A L'ESPERA DE DRAGHI
Aquest dimecres, per tant, ha estat una jornada de les trucades de transició després de la forta pujada d'aquest dimarts i a l'espera del que ocorri demà amb el Banc Central Europeu (festiu del Dia de la Immaculada a Espanya). No obstant això, els inversors confien que el president de l'organisme, Mario Draghi, perllongui el seu programa de compra d'actius.
L'agenda política a Espanya està literalment parada mentre que el calendari econòmic porta també poques referències destacades, excepte algunes dades de producció industrial a Alemanya.
En l'àmbit empresarial, cal destacar que Credit Suisse ha reduït els seus objectius d'ingressos abans d'impostos per 2018 en les seves divisions d'Àsia Pacífic i la seva divisió de gestió de capitals. També ha informat aquest dimecres de més d'1.000 milions de francs suïssos en retallades addicionals de costos, segons Reuters.
ANÀLISI TÈCNICA
"Les pujades d'aquest dimecres no tenen en si rellevància de cap tipus, tècnicament parlant. El moviment bo, el de superació de resistències es va produir en la sessió d'aquest dimarts, quan el preu saltava i tancava amb folgança per sobre dels 8.755-8.760 punts", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.
D'aquesta manera, apunta que arribats a aquest punt cap a on cal mirar ara és a la resistència que presenta en els 9.054 punts i per damunt els màxims d'octubre en els 9.255 punts. Correccions puntuals a part, doncs alguns dels blue chips de pes han pujat de forma vertical des dels mínims d'aquest dilluns i poden prendre's un petit descans, l'aspecte tècnic del sector financer (liderat per Banco Santander) està millorant de manera ostensible i això pot ajudar a les borses a intentar tancar l'any prop dels nivells als quals van tancar 2015 (si bé és cert que el Cac 40 i el Dax ja els han recuperat). "No així l'IBEX-35 que encara cau un 6% l'any mentre que l'Euro Stoxx 50 cotitza també nombres vermells (-4%)", conclou l'analista.