- 44,90
- 0,39%
L'IBEX tanca juliol amb una caiguda mensual del 2,46% que el situa als 8.971 punts. Aquest dimecres, el selectiu espanyol no ha pogut recuperar-se de la patacada d'ahir i ha caigut un 0,17%, i han encadenat cinc sessions consecutives en 'vermell'. El gran protagonista d'aquesta jornada ha estat Ence, que s'ha desplomat un 11,08% després de presentar resultats.
BBVA (-1,22%) també ha publicat aquest matí els seus comptes del primer semestre, durant el qual va reduir el seu benefici en un 3,7%. A més, els seus responsables han reconegut que el cas Villarejo està tenint un clar impacte de reputació. Mentrestant, Francisco González s'ha desmarcat de tot el que està passant. La crisi de credibilitat que travessa l'entitat per aquest motiu és brutal.
Moltes altres companyies han publicat avui resultats, a més d'aquestes tres empreses. REE (+0,47%) va guanyar un 1,5% més fins al juny, mentre que el benefici de BME (+4,19%) va caure un 11,8% durant el mateix període. Amadeus, Grifols i Técnicas Reunidas també han anunciat xifres.
Els inversors continuen mirant amb lupa els bancs a Espanya, especialment després de les caigudes, del 3,5% de mitjana, de la passada jornada. Atents a l'impacte que tindrà demà en els valors financers l'actuació de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que anunciarà la seva decisió sobre els tipus d'interès aquesta tarda a les 20.00 hora espanyola.
NEGOCIACIONS COMERCIALS
A més de la Fed, els altres grans assumptes són la Xina i els EUA, i les últimes declaracions incendiàries de Donald Trump, que allunyen encara més un possible acord. De moment, les dues potències s'han emplaçat al setembre per reprendre les negociacions.
Aquestes novetats sobre l'acord comercial li són indiferents a Wall Street, que al tancament del mercat espanyol cotitza pràcticament pla. Tot i així, cal destacar Apple, que després de presentar els seus comptes al tancament de la jornada d'ahir, avui es revaloritza un 4% i la seva cotització ha tornat a superar el bilió de dòlars.
Pel que fa al calendari de dades macro de la jornada, hi ha hagut multitud de referències aquest dimecres. El PIB de la Zona Euro s'ha frenat al 0,2% durant el segon trimestre, mentre que la taxa d'atur ha caigut al 7,5% el juny. Per la seva banda, l'IPC de l'eurozona s'ha moderat al 1,1% el juliol, el seu pitjor nivell des de finals de 2016. A Espanya, el PIB ha alentit el seu avanç trimestral al 0,5%.
ANÀLISI TÈCNICA
"Tanquem aquest dimecres pràcticament en taules, després de marcar un mínim durant la sessió als 8.946 punts i a les portes de l'important suport dels 8.900 (els mínims de juny). Anem a veure què ens depara Wall Street al tancament després de la decisió de tipus de la Fed, que segur que farà que el mercat es mogui amb força. Però, cap a on", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"En l'IBEX el que tenim és un suport molt clar als 8.900 punts. I per sota tenim els 8.780 (61,8% d'ajustament) 8.800 punts (la base d'un canal lateral-baixista). És a dir, en resum, en el rang entre els 8.780 i els 8.900 punts conflueixen nombrosos suports. Per sobre, pel costat de les resistències, la més immediata la tenim ara als 9.140 punts, però la més important de totes segueix estant al mateix lloc que els últims mesos: els 9.410 punts", afegeix.
"Pel que fa als valors, cada vegada tenim més a prop Telefónica a l'important suport que presenta en el buit alcista dels 6,70 euros. I BBVA acostant també a l'important suport que presenta en els mínims de desembre (4,35). Santander està tractant d'aferrar-se com a 'una taula de salvació' a la zona de suport dels aprox. 3,90 euros.És cert que els ha perdut, però dóna la sensació de no voler allunyar-se massa. El problema és que si l'entitat càntabra no rebota com més aviat amb força, també l'esperen els mínims de desembre als 3,70 euros", conclou l'analista.