• Donald Trump va imposar el seu ideari econòmic en la reunió del G20
  • Els socialdemòcrates alemanys han triat a Martin Schulz com a candidat per desafiar a la canceller Angela Merkel
  • Avui és festiu en diverses comunitats autònomes d'Espanya pel que el volum en l'Ibex podria ser inferior a l'habitual
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'Ibex segueix en vermell (-0,17%), però manté els 10.200 punts (10.228), nivell amb el qual porta tot el matí 'lluitant'. La majoria dels títols del selectiu cotitzen en negatiu en una jornada en la qual Telefónica (-0,85%) i Santander (-0,34%) també s'estan prenent un descans.

  • 11.473,90
  • 0,33%
Els ministres de finances de la Zona Euro es reuneixen per discutir els esdeveniments relacionats amb la segona revisió del pla d'ajust macroeconòmic de Grècia

Aquesta setmana, enfront de la passada, serà molt més tranquil·la pel que fa a referències, tot que comença amb les darreres repercusions del G20 d'aquest cap de setmana i també de les novetats polítiques des d'Alemanya. A Alemanya, els socialdemòcrates van organitzar una convenció el diumenge en la qual el partit va confirmar, aclaparadorament, a Martin Schulz com a candidat per desafiar a la cancellera Angela Merkel en les eleccions de setembre. Quant a la reunió del G20, que també es va celebrar a Alemanya, va emetre un comunicat en el qual els Estats Units va aconseguir que no es condemnés el proteccionisme. De fet, les cròniques parlen del triomf de l'ideari econòmic de Donald Trump, que a més d'aconseguir que no s'inclogués la condemna al proteccionisme, també va aconseguir que el comunicat del G20 no inclogués un nou suport a l'acord de París sobre el clima.

Aquest dilluns, i continuant amb l'actualitat política, França està preparada per celebrar el seu primer debat presidencial amb els principals candidats. Per la seva banda, els ministres de finances de la Zona Euro es reuniran en una trobada del Eurogrupo per discutir els esdeveniments relacionats amb la segona revisió del pla d'ajust macroeconòmic de Grècia.

I l'IBEX?

L'Ibex cada cop està més prop de les seves següents resistències: els 10.500 punts en primer lloc i els 10.600, una vegada superats aquests. L'únic 'però' que hi ha en el camí és que el buit alcista de la sessió del dijous passat, en els 9.983 punts, podria acabar emplenant-se.

L'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez, destaca que l'Ibex, que ja puja gairebé un 10% l'any, ho ha fet de la mà de Telefónica i Banc Santander. "L'operadora puja un 20% l'any mentre que l'entitat càntabra ho fa en un 15%".

Finalment, ressaltar que, des del punt de vista empresarial, a Espanya han començat a cotitzar avui dilluns les noves accions de l'ampliació de capital de Quabit, que es dispara en el Continu (+8%). Fora del nostre país, Unilever està preparant la venda d'algunes de les seves marques d'aliments per 6.000 milions de lliures, segons publicava la premsa britànica aquest cap de setmana. A més, UBS és notícia perquè la justícia francesa, després d'haver estat impossible arribar a un acord, ha decidit portar-li als tribunals per haver creat una xarxa de frau fiscal.

Des del punt de vista macro, la notícia més destacada passa per l'anunci de la data per a l'activació del Brexit, que ha quedat fixada el proper 29 de març. A més, durant la jornada hi haurà múltiples compareixences d'interès, com el discurs de Jens Weidmann, president del banc central alemany, o els de Charles Evans i Andy Haldane, membres de la Reserva Federal (Fed) nord-americana i del Banc d'Anglaterra, respectivament. Així mateix, a mitjanit (hora espanyola) parlarà el president dels Estats Units, Donald Trump.

Noticias relacionadas

contador