cbtrumpguerrachina short1
11.659,20
  • 41,20
  • 0,35%

L'IBEX 35 comença la setmana amb una pujada del 0,42%, de manera que supera, per poc, els 9.400 punts. El selectiu suma una altra jornada més en verd a les cinc consecutives de la setmana passada. No obstant això, els analistes adverteixen que aquests rebots no han canviat res, almenys fins a la resistència clau dels 9.671 punts.

Per valors concrets, CIE Automotive acaba com el més alcista amb una pujada del 4,4% després d'anunciar la compra de la unitat de Roof Systems del Grup Inteva, que s'encarrega de dissenyar i produir sostres per a automòbils, per uns 650 milions d'euros. També en verd han destacat les pujades del 3,67% per DIA i les del 3,32% per a Técnicas Reunidas.

No obstant això, pèrdues per a alguns dels principals valors de l'índex, com Inditex (-1,5%), Telefónica (-0,73%) o Repsol (-0,12%). En canvi, Santander (+1,12%) i BBVA (+0,99%) han compensat el selectiu. Grifols (-1,74%) tanca com el pitjor valor de la sessió.

La notícia empresarial d'aquest dilluns és l'anunci de la sortida a borsa de Cepsa abans de finals d'any. La companyia ha anunciat que traurà a borsa almenys un 25% del capital. S'esperava des de fa temps que es confirmés aquesta sortida que anirà adreçada a inversors qualificats internacionals, així com a certs empleats de la companyia i les seves filials a Espanya.

Més enllà d'Espanya, H&M ha estat notícia després de pujar més d'un 16%, la seva major pujada en 24 anys, després de publicar les vendes del seu tercer trimestre i superar les previsions dels analistes amb un total de 5.300 milions d'euros. A la resta de borses del Vell Continent, caigudes moderades excepte per al PSI 20 i l'IBEX 35.

GUERRA COMERCIAL

Després de pujar la setmana passada un 2%, l'IBEX arrenca aquesta amb dubtes després d'haver vist caigudes molt importants a Àsia aquesta matinada, especialment en els índexs xinesos. Segons The Wall Street Journal, Donald Trump imposarà, "probablement", nous aranzels aquest dilluns sobre la Xina. Aquestes taxes serien al voltant del 10%, segons el mitjà, xifra que estaria per sota del 25% que el govern havia dit que considerava per a la següent ronda de tarifes i arribarien als 200.000 milions de dòlars. Caldrà veure què hi ha de referent a això.

"L'administració Trump sembla creure que la guerra comercial està perjudicant la Xina més que els Estats Units i que els EUA parteix amb avantatge en les negociacions. La Xina ha promès prendre represàlies a qualsevol mesura dels Estats Units contra ella i sembla estar preparant-se per una guerra comercial duradora mitjançant (entre altres coses) la relaxació de la política econòmica. Un acord entre les dues sembla poc probable abans de les eleccions de novembre als EUA", expliquen els experts de Danske Bank.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons l'opinió de José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, "la possibilitat de continuar rebotant l'IBEX-35 continua intacta". Els mínims i màxims des de fa una setmana encara hi són; tot i que, d'altra banda, l'índex "ja s'ha relaxat de manera important els nivells de sobrevenda diaris". No obstant això, l'expert és rotund: "Res ha canviat de forma important durant els últims dies".

La primera resistència, entre els 9.300-9.330 punts ha quedat enrere, i ara també els 9.400 punts, que eren els mínims de la forta caiguda del passat mes de maig. No obstant això, Rodríguez insisteix: "Tot i les últimes pujades, i com es pot veure al gràfic adjunt, els màxims i els mínims decreixents encara hi són". Per tant, seguim en una tendència baixista. "Una altra cosa molt diferent serà si el rebot en curs aconsegueix polvoritzar la resistència que presenta en l'últim màxim decreixent, el que es va formar a finals d'agost als 9.671 punts", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador