• Aquest dimecres no hi ha hagut resultats empresarials de les grans companyies
  • ...però aquest dijous arriba fort amb Telefónica, Santander, DIA i la reunió del BCE
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

La sessió d'aquest dimecres ha anat de més a menys. L'IBEX ha caigut un 0,51%, fins als 10.153 punts. El selectiu ha cotitzat en verd gairebé tota la jornada, amb els bancs en positiu, però s'ha vist arrossegat després de l'obertura de Wall Street. Els bancs, que ahir van liderar els avenços, no han pogut prolongar els seus guanys.

  • 11.435,70
  • -0,28%

De fet, Banc Sabadell ha estat el fanalet vermell de la sessió, després de deixar-se un 2,47%, després que ahir fos el valor que ha registrat la pujada. La tensió del conflicte català i la presentació dels seus resultats, divendres, són dos llasts per al valor.

Viscofan l'ha acompanyat a la part baixa de la taula, amb una caiguda del 2,05%, fins als 49,52 euros. Iberdrola també ha tingut un mal dia, en deixar-se un 2,03%, fins a 6,57 euros, fet que l'ha convertit en el tercer pitjor valor del selectiu. Per la seva banda, Aena ha caigut gairebé un 2%, fins als 150 euros. La companyia aeroportuària va presentar els seus resultats empresarials dimarts, al tancament del mercat. Així, ha informat que el benefici net havia augmentat un 22,1% durant el tercer trimestre, en línia amb l’estimat. A més, Deutsche Bank li va rebaixar un 12% el seu preu objectiu.

Durant gairebé tota la jornada, els valors han cotitzat amb pujades, però al tancament només vuit companyies han aconseguit mantenir-les. Així, Acciona ha pujat un 1,66%, després que hagi venut la seva part de Trasmediterránea per un valor d'entre 419 i 436 milions d'euros.

Banc Sabadell ha estat el fanalet vermell de la sessió, després de deixar-se un 2,47% després que ahir va ser el valor que va registrar la pujada més alta

A la part alta ha estat acompanyat per IAG, que ha pujat un 1,6% i per Técnicas Reunidas, que s'ha revalorat un 0,68%. L'altre banc català, Caixabank, ha aconseguit tancar en verd, amb una pujada del 0,34%. Pel que fa als pesos pesants, Telefónica ha tancat amb avenços del 0,22% i Banc Santander ha pujat un 0,12%, un dia abans que les dues companyies presentin resultats.

Al Mercat Continu, Liberbank ha estat el protagonista de la sessió. Aquest dimecres s'ha confirmat la col·locació d'un 19% de l'entitat, per part de Deutsche Bank, a un preu de 0,67 euros per acció, fet que suposa un descompte del 9% respecte al tancament d'aquest dimarts. L'entitat ha caigut un 5,16%, fins als 0,699 euros.

A més, també cal parlar d'OHL, que ha tancat amb una caiguda propera al 5%, després que Tomás García Madrid hagi dimitit com a conseller de la companyia, tal com informen alguns mitjans, encara que l'empresa no confirma ni desmenteix.

ALTRES MERCATS

La resta de borses europees també ha tancat amb caigudes i en alguns casos superiors a les de l'IBEX. Així, el FTSE britànic ha caigut un 1%, el CAC 40 s'ha deixat un 0,37% i el DAX 30, un 0,46%. Precisament, a Alemanya, en aquesta jornada s'ha publicat l'IFO alemany d'octubre. El sentiment empresarial alemany va marcar un rècord a l'octubre, fins a 116,7 punts des de 115,3. Les previsions havien apuntat a una dada de 115,1.

Per la seva banda, Wall Street cotitza amb caigudes llastat per Boeing i el sector tecnològic. El Dow Jones, que va marcar un nou màxim històric aquest dimarts, cau un 0,5%, però les pèrdues de l'índex tecnològic Nasdaq superen l'1% i les de l'S&P 500 són del 0,7%.

A més, aquest dimecres s'han publicat les vendes d'habitatges nous de setembre, que han polvoritzat la previsió d'una caiguda del 0,9%, fins a 555.000 unitats, en disparar-se un 18,9%, fins a 667.000 unitats. Es tracta de la major pujada de l'última dècada i en part s'explica per l'aturada del mercat durant els mesos anteriors a causa dels huracans.

ESPERANT EL SUPERDIJOUS

Demà s'espera una jornada intensa als mercats. Per això, ja ha estat batejada com 'superdijous'. Principalment, perquè el president del Banc Central Europeu (BC), Mario Draghi, pren la paraula i això provocarà la reacció dels mercats. També s'esperen novetats en la crisi a Catalunya. El ple del Parlament català per debatre sobre la possible aplicació de l'article 155 està convocat per demà i, probablement, també es produirà el ple al Senat.

Finalment, hi haurà una onada de resultats de companyies. I amb importants referències. Des de primeríssima hora del matí, els resultats de 'dos ​​grans' de l'IBEX, Santander i Telefónica, condicionaran, amb el seu pes al selectiu, la marxa de l'índex. A això cal sumar-hi els comptes que també publiquen Bankinter, DIA, Ferrovial i Mapfre a Espanya, sense oblidar (ja amb la borsa espanyola tancada) la publicació dels resultats d’Alphabet (Google).

ANÀLISI TÈCNICA

"Si bé és cert que des del punt de vista de l'anàlisi tècnica tot segueix igual tot i les caigudes d'aquest dimecres el 'feeling' no és bo", apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. I no ho és perquè durant gran part de la sessió l'IBEX 35 ha cotitzant en números verds aixecat per la banca que pujava amb força i en bloc. Finalment molts d'aquests títols han tancat en números vermells i en el millor dels casos pràcticament pla, però al cap i a la fi lluny dels màxims de la sessió. Com es pot observar en el gràfic el gir a la baixa s'ha produït, al tick, des de la part superior (resistència) del petit triangle (màxims decreixents i mínims creixents) en el qual es troba encaixat el preu des del començament de mes. Després molta cura amb acabar perforant la base d'aquest triangle, ja que no es pot descartar una tornada als mínims mensuals als 9.920 punts. "El que és evident és que mentre no saltem per sobre dels 10.410 punts la fase correctiva segueix intacta", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador