- Avui comença la reunió de dos dies entre Trump i el president de la Xina
- Mario Draghi apunta que la recuperació de l'Eurozona encara "no justifica" un canvi en la política monetària
L'IBEX 35 ha tancat amb una revaloració de l'1,12% i ha pujat fins als 10.518,90 punts, cosa que suposa nivells màxims des del començament de l’any i xifres que no aconseguia des del 20 d'agost de 2015. Tot això en un dia durant el qual les accions d'Inditex han pujat un 2,43%, les més alcistes de la sessió, després que Morgan Stanley hagi elevat la seva valoració.
- 11.632,00
- 0,93%
El selectiu espanyol ha estat el que més s'ha revalorat a nivell europeu, per sobre del CAC 40 francès que s'ha revalorat un 0,65%. L'índex més baixista d’Europa ha estat el FTSE 100 britànic que ha caigut un 0,32%.
Els valors que més han escalat aquest dijous de rècord, a part d'Inditex, han estat ACS (2,41%), que ha marcat un nou màxim històric als 33,47 euros, i Red Eléctrica (1,92%). Quant a les pèrdues, cal destacar el comportament que ha tingut Arcelor Mittal (-0,75%), Mediaset (-0,70%) i Acciona (-0,20%).
Al mercat continu, els títols d'Abengoa ‘A’ han tancat amb una caiguda del 23,26%, mentre que les classe ‘B’ s'han deixat un 16,67%. La seva cotització en borsa frega el límit després d'un ‘crash’ històric del 99,8%. Demà, divendres, sortiran a cotitzar les accions de Gestamp a un preu de sortida de 5,6 euros en el rang baix.
Wall Street cotitza amb lleugeres pujades a l'entorn del 0,30%, en un dia que està marcat pe la cimera entre Donald Trump i Xi Jinping, el president de la Xina. Del mutu enteniment entre tots dos líders depèn que s'ajorni ‘sine die’ la temuda guerra comercial entre els dos països, que arribaria acompanyada d'una bona dosi d'incertesa per als mercats financers. Les paraules de Trump prèvies a la trobada, que mostren cert to 'retador', han posat els inversors 'en guàrdia' fins al punt que s'ha estat parlant d'una fugida cap als actius refugi durant les últimes jornades.
Al mercat de futurs del petroli, tant el West Texas com el barril de Brent pugen a l'entorn dels 0,60%. El West Texas aconsegueix els 51,52 dòlars per barril, mentre que el Brent ascendeix un 54,68 dòlars.
Mentrestant, el balanç del BCE ha superat els 4 bilions per primera vegada en la seva història. Segons dades que el BCE va publicar dimecres, el balanç consolidat de l'entitat va acabar març als 4,1 bilions d'euros, gairebé una cambra de bilió per sobre dels 3,87 bilions de la setmana anterior. El president del BCE, Mario Draghi, ha parlat aquest matí i ha dit, entre d’altres coses, que la recuperació de la zona euro encara "no justifica" un canvi en la política monetària.
Mario Draghi apunta que la recuperació de l'Eurozona encara "no justifica" un canvi en la política monetària
Segons l'analista d’IG, Daniel Pingarrón, "amb la pujada d'avui, el selectiu aconsegueix el seu major nivell de sobre compra en gràfic setmanal des de gener de 2007, en època de bombolla. I tot això, amb l'acumulació de nous factors negatius, que segueixen sent completament ignorats, com el missatge de la Fed llançat ahir que va desvetllar certa intenció de començar a reduir el balanç al final de l’any. A més, Mario Draghi ha tornat a manifestar la nul·la intenció del BCE de canviar la seva política monetària actual, ho podria haver danyat el sector bancari europeu".
Per la seva banda, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, apunta que "el preu es troba a les portes de la resistència dels 10.600-10.630 punts. De tancar així estarem a la sisena setmana consecutiva de pujades. És cert que la "sobrecompra" és extrema, però ja hem comentat en moltes ocasions que quan la tendència és molt forta (tant a l'alça com a la baixa) la sobrecompra/sobreventa no serveix de res. Bé sí, per treure'ns del mercat abans d'hora. Al cap i a la fi, i sense fer molt soroll, l'IBEX 35 'ja només cotitza' a 1.000 punts del nostre objectiu (comentat al llarg de desembre) als 11.500 punts, l'altura del 'cap' de la formació de tornada en 'cap-i-espatlles' invertida".
A nivell empresarial Rodríguez destaca Inditex i Repsol. "Els dos estarien superant resistències importants, com són els 33,15 i els 14,74 euros respectivament. És més, la companyia tèxtil ja no presenta resistències fins als màxims històrics (34,685), la qual cosa, sens dubte, pot passar a convertir-se en el combustible que necessitàvem per continuar escalant posicions".