ep economiabolsa- ibex 35 avanza047 ensesionrecupera9500 puntos
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.473,90
  • 38,20
  • 0,33%

L'IBEX 35 ha caigut un 0,36%, fins als 9.159,80 punts, a l'espera del que pugui passar entre Donald Trump i Xi Jinping durant la reunió que mantindran aquest cap de setmana a la cimera del G-20 que se celebrarà al Japó. El selectiu espanyol segueix gotejant a la baixa, encara que per anàlisi tècnica les caigudes encaixen dins del normal després del rebot des dels mínims de juny.

A nivell empresarial, Indra (+2,53%) va liderar les pujades en l'índex després de rebre una recomanació positiva del banc francès Société Générale, seguida de Red Eléctrica (+1%) i Acciona (+0,96%).

Per contra, Cellnex ha caigut un 1,38% després d'anunciar una emissió de bons convertibles per valor de 700 milions d'euros. A més, l'aerolínia IAG ha baixat un 2,46% i segueix amb la seva mala ratxa de les últimes setmanes. Entre els grans valors, Repsol ha cedit un 1%, seguit d'Inditex (-0,98%) i BBVA (-0,79%).

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,4%, fins als 65,14 dòlars, mentre l'or marca màxims de 6 anys després de repuntar un 1%, fins als 1.434 dòlars per unça. A més, l'euro es deprecia un 0,1%, fins a 1,1384 dòlars. Per la seva banda, la prima de risc espanyola es manté en 71 punts i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys segueix marcant rècords mínims en caure fins al 0,37%.

TENSIÓ ENTRE IRAN I ELS EUA

L'altre assumpte que genera tensió és l'Iran i les sancions que els Estats Units finalment ha anunciat sobre el país. Els Estats Units ha imposat sancions específiques contra el líder suprem de l'Iran, Ali Khamenei, i vuit alts càrrecs de la Guàrdia Revolucionària, i congelarà "milers de milions de dòlars" addicionals. El petroli es relaxa aquest dimarts després de les pujades registrades durant la passada sessió davant aquesta situació a l'Orient Mitjà. En aquests moments cedeix un 0,4%.

Mentrestant, els bancs centrals continuen sent protagonistes. Les seves polítiques acomodatícies estan servint per donar suport a les borses i Donald Trump vol assegurar-se que la Reserva Federal (Fed) no li planta cara. El president nord-americà ha redoblat les seves crítiques contra el banc central nord-americà i ha insistit que l'autoritat monetària "va elevar els tipus d'interès molt ràpid" tot i la baixa inflació i que en altres països s'estaven produint polítiques d'expansió quantitativa. "Penseu en el que podria haver estat si la Fed hagués fet el correcte", ha indicat.

Amb tot, una de les cites d'aquesta sessió és la compareixença del president de la Fed, Jerome Powell, que parlarà al voltant de les 19 hora espanyola. "L'atenció se centrarà, en particular, en qualsevol indicació de si la mida de la primera retallada de tipus serà de 50 punts bàsics o de 'només' 25 punts bàsics", assenyalen els experts de Danske Bank.

De tornada a Europa, el Regne Unit segueix en el focus. El favorit per substituir Theresa May, Boris Johnson, ha dit a la BBC que creu que el Parlament britànic donarà suport ara un Brexit sense acord. Johnson va explicar que la seva estratègia és utilitzar l'amenaça d'un Brexit sense acord per persuadir la Unió Europea (UE) que renegociï els termes del pacte i elimini el controvertit límit fronterer irlandès.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX intenta aferrar-se al suport més immediat, el que uneix els mínims creixents des de principis de juny, i que passa aproximadament pels mínims de la sessió d'avui (9.120). I per la banda de les resistències tenim els 9.335 punts. Sense oblidar-nos del buit baixista setmanal dels 9.410 punts al qual hem fet referència en diverses ocasions durant les últimes setmanes", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Pel que fa a la resta tot segueix igual, amb els bancs molt tocats. Tant que aquest dimarts han marcat nous mínims anuals Bankia, CaixaBank i Unicaja, Bankinter i Liberbank estan a punt de marcar també nous mínims anuals. BBVA i Santander tenen encara una mica de matalàs", afegeix aquest expert.

"Quant al DAX i l'S&P 500, el primer d'ells s'ha frenat en sec davant la resistència que presenta en els màxims anuals: els màxims de maig als 12.435 punts, mentre que l'S&P 500 va superar per la mínima la setmana passada els anteriors màxims històrics i se'ns ha girat també a la baixa. Correcció que per res ens hauria de preocupar gens ni mica", comenta Rodríguez

En la seva opinió, "pot ser que ja estigui tot el peix venut per al que queda de setmana, a l'espera de la reacció del mercat a la reunió aquest cap de setmana del G-20 i qualsevol declaració davant la reunió entre Trump i Xi Jinping. Pel que fa al petroli, aquest sembla relaxar-se, però res més lluny de la realitat. En teoria estem davant el típic retrocés temporal al nou suport dels 64 dòlars (futur Brent continu), abans resistència. I el més lògic és que des d'aquí intenti de nou reestructurar-se a l'alça amb objectiu cap a la resistència dels 70 dòlars / barril".

Noticias relacionadas

contador