broker6891

L'IBEX 35 ha caigut durant aquesta sessió un 0,41%, fins als 9.171 punts, nou mínim anual. El selectiu ha acumulat durant aquesta setmana unes pèrdues del 2,4%. Després de perdre els 9.300 punts durant la sessió d'ahir, l'índex ja no té suports fins als 9.000 punts.

  • 11.659,20
  • 0,35%

D'entre els valors en verd, Siemens Gamesa ha tancat amb la major pujada de l'1,64%, juntament amb Viscofan (+1,2%). En canvi, Aena ha estat el valor més baixista durant aquesta sessió en perdre un 3,76%, tot i que també cal destacar les pèrdues de DIA (-2,63%) i Bankinter (-1,8%).

Al seu torn, pèrdues de l'1% per a IAG després del robatori de dades a clients que va confirmar aquest dijous British Airways.

Amb pràcticament tots els grans valors en 'hores baixes' és impossible que el selectiu pugi. Santander (-1,19%), BBVA (-0,92%) i Telefónica (+0,49%) estan patint per la crisi de divises als països emergents. Inditex (+0,64%), que dimecres que ve presenta resultats, tampoc està passant per una bona ratxa, i aquest és el seu primer dia en nou sessions que aconsegueix tancar en verd. D'entre els 'blue chips' només se salvaria ara Repsol (+0,18%) que es manté com el més fort gràcies als preus del cru.

Al Mercat Continu, guanys superiors al 9% per Adveo després de rebre una oferta de l'holandesa Staples Solutions per comprar tot el seu deute financer. També ha estat notícia PharmaMar (+0,38%), que ampliarà capital per intentar sortir a borsa als Estats Units.

ANÀLISI TÈCNICA

Durant les últimes dues setmanes, l'IBEX ha perdut a prop d'un 6%. I, segons l'opinió de José María Rodríguez, analista tècnic de'Bolsamanía, "rebots puntuals a part, no hi ha previsió que la fase correctiva hagi arribat al final". De fet, l'expert no descarta que segueixi caient fins als 9.000 punts i fins i tot els 8.700, "nivell de preu que es correspon amb el tercer punt de suport d'una potencial directriu alcista". Encara que també podríem veure un rebot cap a la nova zona de resistència, abans suport, als 9300-9330 punts (retrocés temporal).

A Europa passa una situació semblant. "Els futurs del DAX i l'Euro Stoxx 50 van perforar aquest dimecres suports (els mínims d'agost) i la veritat és que no descartem tampoc un rebot cap a la nova zona de resistència, abans suport. Per des d'aquí agafar embranzida a la baixa de nou", afegeix Rodríguez. "Si ens fixem en els nostres veïns europeus, dona la sensació que la caiguda pot seguir fins a les zones de suport dels mínims de març que coincideix amb la base (suport) de l'ampli moviment lateral en el qual es troben des de principis de 2017", explica l'analista.

Per valors, l'expert destaca Telefónica, que "aquesta setmana ha tocat al cèntim els mínims del Brexit, els mínims de 2016 als 6,66 euros". En aquest nivell s'ha frenat. "El perill és que per sota ja no hi ha res fins als mínims de 2012 als 5,78 euros", conclou.

ELS ESTATS UNITS MARCA L'AGENDA

Pel que fa a l'agenda del dia, el mercat ha estat pendent de la publicació de l'informe d'ocupació als Estats Units, que ha revelat que el país va crear 201.000 llocs de treball al mes d'agost, per sobre de les previsions dels analistes. La taxa d'atur es va mantenir al 3,9%.

Seguint amb els temes de la setmana, els inversors continuen pendents de novetats sobre l'acord NAFTA i també sobre els aranzels de 200.000 milions de dòlars a la Xina. S'esperava que aquesta setmana se’ls imposés. De moment, no està sent així. D'altra banda, i també des de l'altra part del 'toll', és notícia un article anònim que ha publicat The New York Times i, segons el qual, hi ha un grup de funcionaris dins de la Casa Blanca que treballa per contenir els impulsos del president i modelar la seva agenda. Aquest article surt a la llum després del llibre publicat pel periodista Bob Woodward, el qual parla de membres de l'Administració de Donald Trump preocupats pel que està passant i que oculten informació sensible a Trump per evitar les seves impulsives reaccions.

Noticias relacionadas

contador