traders trading brokers stock markets
11.057,00
  • 113,30
  • 1,04%

L'IBEX ha cedit un 1,79% aquest dijous, afectat per la incertesa sobre el Brexit que ha generat la reunió entre el Regne Unit i Brussel·les. El selectiu, que ahir es va situar als 9.100 punts, ha caigut per sota dels 9.000 punts (8.938). Destaquen les retallades en Mapfre i ArcelorMittal després de presentar resultats, tot i que el valor més castigat ha estat Melià, que s'ha deixat un 6,27% pels dubtes sobre el seu negoci a Cuba.

Avui els mercats han estat pendents de les novetats sobre el Brexit. Theresa May ha tornat a reunir-se amb Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea (CE), i han acordat reobrir les negociacions sobre el Brexit.

Tots dos han decidit retocar la declaració política que acompanya l'acord de retirada encara que l'acord en si, de moment, roman innegociable per la CE. Així, el més probable és que, quan el 'nou' acord s'enfronti una altra vegada al Parlament britànic (abans del 26 d'aquest mes), aquest es torni a rebutjar-lo, cosa que deixarà la porta oberta a un Brexit sense acord, la pitjor opció possible per als mercats.

"Compte amb el que es digui avui del Brexit, ja que Theresa May torna a Brussel·les intentant aconseguir suport per a les concessions a la frontera irlandesa. May té dues setmanes per renegociar l'acord", assenyalen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

Els nous moviments al voltant del Brexit es produeixen en el dia durant el qual s'ha reunit el Banc d'Anglaterra. L'organisme ha mantingut els tipus al 0,75%, tal com s'esperava, i ha retallat les seves previsions de creixement del país. Davant d'aquesta decisió, la lliura ha viscut una jornada de gran volatilitat.

Amb tot, els índexs europeus han acabat la sessió en negatiu, amb el DAX com el parquet més castigat en retrocedir més d'un 2%. Això, després que ahir Wall Street retallés lleugerament i que a Àsia hi hagi hagut un predomini de les alces.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'àmbit empresarial, aquest dijous continuen publicant-se resultats. Mapfre va guanyar un 24,5% menys el 2018, fins als 529 milions. Les seves xifres s'han vist afectades per 'tot', segons ha explicat la companyia, que ha destinat 173 milions a enfortir el seu balanç. L'asseguradora ha cedit un 2,99% en borsa.

Per la seva banda, ArcelorMittal va augmentar el seu benefici el 2018 un 12,7%, fins als 5.100 milions de dòlars. Els resultats del quart trimestre de la companyia sembla que han afluixat. Després d'aquestes comptes, les accions de l'acereria s'han retallat un 4,60%.

Als Estats Units, cal destacar Twitter, que es desploma més d'un 11% al tancament del mercat a Espanya després de presentar resultats i anunciar que segueix els passos d'Apple i no publicarà els seus usuaris actius.

Pel que fa a DIA, la cadena va emetre un comunicat aquest dimecres a la nit en què afirma que l'OPA de Fridman "no ofereix certesa sobre la seva execució efectiva" i va anunciar un acord amb els seus creditors per ajornar el seu deute fins al 2023. Els seus títols han caigut un 0,47% i s'han mantingut per sobre dels 0,47 euros que ofereix Letterone a l'OPA.

Al mercat de matèries primeres, el barril de cru Brent ha retrocedit un 2,33% al tancament del mercat a Espanya, fins als 61,23 dòlars. Mentre que al mercat de divises, l'euro es deprecia lleument respecte al dòlar, fins als 1,1359 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Fa la sensació que ens falta una altra pota baixista abans d'intentar, probablement, atacar de nou la resistència dels 9.260 punts. L’estocàstic es troba a zona de ningú, a mig camí entre la 'sobrecompra' i la 'sobrevenda'. I és molt estrany que l'índex es giri novament a l'alça així", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El que vol dir que és probable que posem rumb cap a la zona de suport dels 8.850 punts (la base del petit canal baixista al qual sembla estar donant forma) sense descartar que pugui caure, fins i tot, una mica més. Un ajust de la pujada del 50% implica caure fins als 8.750 punts i si és del 61,8%, fins als 8.650 punts", remarca.

"El realment important com dèiem recentment és que després de la caiguda actual ataquem de nou els 9.260 punts. I si aconseguim saltar per sobre tindrem, per fi, figura de tornada", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador