ep video ibex 35 rompetres semanas en rojo yanotasubida semanal178
EUROPA PRESS
11.588,40
  • -86,40
  • -0,74%

Els índexs europeus que s'han mogut en negatiu durant tot el matí, han moderat les caigudes o fins i tot algun s'ha capgirat a la recta final (IBEX: -0,27%. 9.191 punts; CAC: -0,44%; DAX: -0,37%: FTSE 100: +0,12%) en una sessió de caigudes per a la majoria de bancs europeus, que acusen la tensió a Itàlia. I tot això, després de les pujades moderades que es van viure ahir a Europa, les borses van acabar lluny dels nivells més alts del dia després de viure una sessió animada després d'uns tranquil·litzadors resultats a les eleccions europees. En el cas de l'IBEX, va marcar, a més, el seu quart màxim decreixent des que registrés el seu nivell més alt de l'any als 9.588 punts.

L'IBEX no ha pogut tancar la seva tercera jornada a l'alça. Dins del selectiu, Naturgy ha liderat pèrdues (-2,77%) aquest dimarts. Goldman Sachs ha rebaixat el preu objectiu de les seves accions fins als 24,8 euros i ha passat la seva recomanació de comprar a vendre. En la banda oposada, han destacat les alces de Caixabank (+1,55%) i Bankia (+0,97%) si bé, ha estat una jornada de números vermells per al sector bancari europeu, que acusa la tensió a Itàlia.

La Comissió Europea pot obrir un procediment disciplinari contra aquest país per no poder controlar el seu deute i en conseqüència, la seva prima de risc s'ha disparat fins als 290 punts. "El país transalpí s'arrisca ara a fer front a una multa de 3.500 milions d'euros si l'Executiu romà no és capaç de justificar els seus números de l'any passat" comenta Aitor Méndez d'IG.

Mentre que al Mercat Continu, Liberbank s'ha disparat un 5,5% davant la possibilitat, avançada per Bolsamanía, que Abanca torni a presentar una oferta per l'entitat després del fracàs de la fusió amb Unicaja. A l'altre costat de la taula, Berkeley que s'havia disparat aquest dilluns un 35% davant les eleccions, s'ha deixat durant aquesta jornada una 12,77%.

LONDRES I WALL STREET TORNEN A LA FEINA

Avui les borses de Londres i Wall Street, tancades ahir per festiu, tornen a operar amb normalitat. Àsia ha viscut una sessió d'alces aquesta matinada, amb números verds generalitzats i una revaloració de mig punt percentual al Nikkei. Al pla macroeconòmic, a Europa s'ha conegut el sentiment econòmic de l'Eurozona de maig, que ha repuntat contra tot pronòstic i ha trencat la ratxa de deu mesos de caigudes que acumulava.

Després de les eleccions al Vell Continent, avui els líders europeuses reuneixen per començar a repartir els càrrecs de responsabilitat en el si de la Unió. A més, a Espanya també s'han posat en marxa les negociacions per formar govern. Els mitjans destaquen la major flexibilitat ara de Ciutadans, que sembla no descarta ja pactar amb el PSOE. La reunió que van mantenir aquest dilluns Pedro Sánchez i Emmanuel Macron a París s'interpreta com un intent de 'pressió' internacional des del grup dels liberals perquè Albert Rivera estigui obert a pactar amb Sánchez.

"Els operadors respiren alleujats després d'aquestes eleccions després que els partits populistes no hagin aconseguit grans victòries com per causar un gran mal de cap al Parlament Europeu. Els partits populistes només representen al voltant del 25% del Parlament, xifra que no crearà problemes de cara a l'aprovació de projectes", indica Jasper Lawler, director d'anàlisi de London Capital Group. L'opinió de Lawler coincideix amb la de la majoria dels experts.

A més de les novetats pel que fa a Europa i les últimes eleccions, els operadors continuen molt pendents de tot el que esdevé al Regne Unit i de qualsevol novetat relacionada amb la guerra comercial. De moment, els dos assumptes continuen igual de enquistats. Al Regne Unit, continua la lluita pel poder en el si del Partit Conservador i les pressions de tota mena, que previsiblement se succeiran fins al 31 d'octubre, data límit per a la seva sortida de la Unió.

Als Estats Units, la guerra comercial està, de moment, estancada, mentre segueix vigent aquest termini de 90 dies, que conclou el 19 d'agost, per aplicar o no restriccions a Huawei. Per la seva banda, Wall Street, ha obert aquest dimarts a l'alça tot i que la borsa novaiorquesa cotitzarà les declaracions realitzades per Donald Trump, quan va dir que "no estava llest" per fer un tracte amb la Xina, encara que va afegir que n'espera un en el futur. El president nord-americà també va afirmar que els aranzels sobre importacions xineses podrien augmentar "substancialment".

ANÀLISI TÈCNICA

"L'única cosa interessant de la sessió d'aquest dimarts és que tanquem lluny dels mínims, però poc més es pot dir. Si de cas, que els màxims d'aquest dimarts coincideixen amb el que seria la recta resistència que uneix els successius màxims decreixents des de finals d'abril "explica José María Rodríguez, expert de Bolsamanía.

Amb tot, "el suport que cal respectar sí o sí el tenim als 9.025 punts i com a resistència més important tenim el buit baixista setmanal dels 9.410 punts, amb el permís de la resistència intermèdia dels 9.335 punts. Quant a l'evolució de la sessió i centrant-nos en valors, BBVA aconsegueix recuperar posicions al tancament després d'emplenar per segona vegada l'important buit alcista (suport) dels 4,94 euros i Santander aconsegueix recuperar també els quatre euros després de marcar un mínim intradia als 3,97 euros" afegeix l'expert.

El sectorial bancari europeu "ha estat caient amb força durant la primera part de la sessió, amb caigudes properes al 2% i tanca en números vermells, però molt allunyat dels mínims del dia. Telefónica segueix encallada a la zona de resistència dels 7, 20-7,25 euros i Inditex sembla voler sostenir l'IBEX".

"El nostre gegant tèxtil pot acabar animant-se si a curt termini fos capaç de saltar per sobre de la resistència dels 25,80 euros. D'antuvi, els oscil·ladors de moment com ara l'estocàstic estan clarament girats a l'alça des de nivells de sobrevenda diaris extrems. Anem a veure si aquest aconsegueix donar suport al mercat durant les properes sessions" conclou.

Noticias relacionadas

contador