• BBVA, protagonista en España al presentar sus resultados anuales y del 4T
  • El precio del petróleo cae ligeramente tras el desplome de ayer
  • Atentos a una batería de indicadores del sector servicios a nivel mundial
torre bbva bancomer

Nova jornada de caigudes per a l'IBEX, que perd els 8.500 després del desplomi proper al 3% del dimarts. La incertesa és molt elevada i els inversors segueixen vigilant el comportament del preu del petroli.

La correcció seguirà a Wall Street, que va tancar amb pèrdues properes al 2% en el cas de l’S&P 500, que va caure fins als 1.900 punts gairebé. A Àsia, el Nikkei ha baixat un 3% al Japó, mentre la borsa xinesa ha registrat pèrdues més moderades.


VISIÓ DE MERCAT: LA CLAU, EN ELS MÍNIMS DE GENER


José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi, comenta sobre les caigudes en les borses que "molts (entre els quals m'incloc) consideren que un descens continuat dels mercats financers en un context d'indefinició econòmica podria repercutir al final de manera negativa en les perspectives econòmiques. Una profecia autocomplerta".
"I ara què?", es pregunta aquest expert. "Esperant al fet que els bancs centrals redueixin la inestabilitat i que les dades econòmiques confirmin aquesta línia. Seguim relativament optimistes, encara que comentaris com aquests ens fan plantejar si oficialment s'entén la complexitat del moment", respon.


ECONOMIA: BATERIA DE PMI DEL SECTOR SERVEIS


Durant la jornada, es publicarà una bateria de PMI serveis als principals països de la zona euro i també als Estats Units, on coneixerem a més l'informe d'ocupació ADP, avantsala de l'informe d'ocupació del Govern, que es publicarà divendres. A Àsia, hem conegut les referències següents:


Xina: PMI serveis Caixin gener: 52,4; Prev.: 50,5; Ant.: 50,2


Japó: confiança consumidor gener: 42,5; Prev.: 43,8; Ant.: 42,7


EMPRESES: RESULTATS DE BBVA I GAS NATURAL


BBVA ha guanyat 2.642 milions d'euros en 2015, millora el seu resultat amb prou feines un 0,9% respecte de 2014.


Gas Natural Fenosa ha guanyat 1.502 milions d'euros el 2015, un 2,7% més que el 2014.
Syngenta ha acceptat l'oferta de compra de 43.000 milions de dòlars de ChemChina.


ANÀLISI TÈCNICA: ATENTS ALS 8.400 PUNTS


"Veníem comentant des de fa unes sessions que el nostre selectiu es mantenia cotitzant dins d'un canal a la baixa. Estàvem pendents de l'aparició d'un senyal de feblesa que ens mostrés el final del rebot i la continuació dels descensos. Dimarts vam veure com el nostre índex queia amb força i acabava la sessió amb uns descensos del 2,96%.


El nostre selectiu s'apropa al suport dels 8.402 punts, nivell clau. L'abandó d'aquest nivell de preus només confirmaria la continuació dels descensos fins al nivell dels 8.000 punts. Ara, el primer nivell de resistència es troba en els 8.896 punts, màxims de la sessió de dilluns. No tornarem a veure un senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant sota aquest nivell de preus", explica César Nuez, analista de Bolsamania.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el barril de cru Brent cotitzen plans, en 32,72 dòlars.

Els bons del tresor a 10 anys pugen 2/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins a l'1,845%.

L'euro puja 0,02%, fins a 1,0921 $.

contador