- Fortes caigudes per al sector de l'automòbil després del profit warning de resultats de Daimler
- -16,80
- -0,15%
L'IBEX 35 ha caigut un 0,89%, fins als 9.702,10 punts, durant una jornada de vendes generalitzades a les borses europees. Les incerteses per la tensió entre la Xina i els Estats Units, sumades als dubtes a l'àmbit polític i fins i tot a l'esdevenir del petroli hi són i segueixen pressionant els mercats (CAC 40: -1%; DAX 30: -1,4%).
Un dels sectors més baixistes del dia ha estat el d'automòbils. Daimler, matriu de Mercedes-Benz, ha llançat un profit warning que ha arrossegat a la baixa CIE Automotive a l'IBEX. El fabricant de components per a cotxes s'ha deixat un 4,97% i Gestamp ha caigut un 1,1% al Mercat Continu. BMW ha baixat un 3% a Alemanya, igual que Peugeot (-3%) a França.
Entre els 'blue chips' de l'IBEX, Iberdrola ha cedit un 2,28% i CaixaBank, un 1,99%. A més, Endesa ha caigut un 1,89%, seguida de Gas Natural Fenosa (-1,2%), Santander (-1,01%), Repsol (-0,64%), BBVA (-0,63%) i Telefónica (-0,57%). En positiu, molt pocs valors: Mediaset Espanya (+0,65%), Inditex (+0,58%), Indra (+0,47%), Cellnex (+0,37%) i Técnicas Reunidas (+0,19%)
Al Mercat Continu, menció especial per a la 'vella' Pescanova, que s'ha disparat un 58% en ple judici contra la 'nova' Pescanova per l'ampliació de capital de 135 milions d'euros. Encara que el seu valor en borsa tan sols és de 31 milions d'euros, ja que els seus actius estan compostos per l’1,6% del capital de la 'nova' Pescanova.
Les zones de control que vigilar a l'IBEX les tenim on les tenim: els 9.600 punts com a suport i els 9.985 punts com a resistència
Durant la sessió d'aquest dijous, els inversors continuen atents a les notícies sobre les friccions comercials entre la Xina i els Estats Units i també a qualsevol novetat política des de qualsevol part del món atès que, ara per ara, hi ha molts fronts oberts en aquest sentit.
De fet, aquest cap de setmana l'atenció se centrarà en Turquia i en les seves eleccions generals. Empreses com BBVA tenen forts interessos al país com per obviar una situació política que pot afectar-los.
Els experts de Barclays publiquen aquest dijous un informe en què reconeixen que aquestes tensions polítiques, així com les friccions comercials entre els Estats Units i la Xina, han provocat una desacceleració durant el primer trimestre, però al mateix temps consideren que l'entorn macro segueix sent sòlid. "El creixement és decent, les pressions inflacionistes estan contingudes, els bancs centrals han donat més claredat a les seves polítiques monetàries i els beneficis empresarials són forts", apunten aquests experts. "Recomanem una modesta sobreponderació en la renda variable global per sobre de la renda fixa", afegeixen aquests analistes.
L'atenció d'aquest dijous se centra també, en bona mesura, al que ha dit el Banc d'Anglaterra, que ha celebrat reunió de tipus. L'organisme no s'ha sortit del guió i durant la seva quarta reunió de l'any, el Comitè de Política Monetària (MPC) ha decidit mantenir els tipus d'interès al 0,5%, tal com avançaven els analistes. Ara, els experts miren cap a l'agost com pròxim escenari més probable per veure una pujada. L'absència de noves dades de creixement durant el segon trimestre i l'ombra d'un Brexit atrafegat segueixen pesant sobre els reguladors britànics.
I, mentrestant, el petroli segueix sent notícia. A aquesta hores el cru cau més d'un 1% davant un imminent acord de l'OPEP (i Rússia) per augmentar la producció. S'especula que l'Iran se sumarà finalment a aquest acord, tot i que la tensió ha estat la nota dominant d'aquesta trobada i de la seva negativa inicial. . Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,3% respecte al dòlar fins als 1,1610 bitllets verds.
ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35
"Tot i les caigudes d'aquest dijous tot segueix igual en l'IBEX-35 Per què? Perquè les zones de control les trobem en el suport dels 9.600 punts i per dalt, pel costat de les resistències, tenim els 9.985 punts. de manera que, en teoria, el que sigui que passi abans, la perforació del suport o la superació de resistències, serà la pista del següent moviment de curt termini", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.
"Pel que fa als valors, seguirem atents a tres dels grans 'blue chips' del selectiu espanyol: Santander, BBVA i Telefónica. Els dos primers tenen el suport que cal respectar en tot moment en els mínims anuals que es van atacar aquest dimarts: els 4,53 euros de Santander i els 5,78 euros de l'entitat basca. I en el cas de la nostra operadora, hem de vigilar l'important suport que presenta també als mínims anuals, els 7,25 euros. Així, mentre es confirmi la perforació d'aquests suports cal seguir mantenint l'esperança en el nostre mercat. Tot i que aquesta té un límit", conclou Rodríguez.