• El índice español ha llegado a subir más de un 1% pero se desinfla a media sesión
  • Las principales bolsas europeas se mueven en la misma línea, con alzas moderados
bolsa madrid ibex

Les borses europees no aconsegueixen sortir de la seva tendència de continus alts i baixos però sense una direcció clara. L'IBEX ha obert amb pujades i ha arribat a anotar-se més d'un 1% fins a tocar els 8.800 punts, però s'ha desinflat a mitja sessió. El selectiu porta deu dies movent-se entre aquest nivell i els 8.600 punts.

Grifols, que cotitza amb moviment pla, ha confirmat en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha subscrit una ampliació de capital per valor de 50 milions de dòlars en l'empresa americana Singulex, valorada en un total de 200 milions.


Fora d'Espanya, el DAX alemany i el CAC 40 es mouen amb lleus guanys. Cal destacar la pujada de més del 2% de Vodafone després de presentar resultats. L'operador de telefonia mòbil ha reportat un creixement trimestral en les vendes que va superar les estimacions, ajudat per la millora de les xifres a diversos mercats europeus clau.


Al mercat de divises, l'euro/dòlar cotitza en els 1,132 dòlars sense gairebé canvis respecte del dia anterior, mentre que en l’índex de matèries primeres el Brent, barril de petroli de referència a Europa, corregeix entorn del mig punt i perd els 49 dòlars, després d'arribar a tocar els 50 dòlars per primera vegada des de novembre.


A Wall Street, els futurs cotitzen amb lleu moviment i signe mixt, cal estar atents a Apple i a Yahoo, en tots dos casos pel nom propi de Warren Buffett. Per al gegant tecnològic que dirigeix Tim Cook, perquè es va disparar un 3,71% aquest dilluns després que es conegués que Berkshire Hathaway té 9,81 milions d'accions valorades en 1.000 milions de dòlars. Quant a Yahoo, el propi Buffett podria haver presentat una oferta per ella, segons Reuters.

contador