inversiones-640

Inici de sessió a la baixa mentre els mercats digereixen les últimes decisions de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i esperen el resultat del comitè de política monetària del Banc del Japó (BoJ) aquest divendres. D'altra banda seguim immersos en la temporada de resultats empresarials i avui dijous destaquen Telefónica i Repsol, a Espanya i Google, Amazon i Ford als EUA.

Després d'aquesta última pujada, el selectiu espanyol s'acosta a nivells previs al Brexit

L'IBEX corregeix com la resta de les borses europees després de la sessió de dimecres, en la qual va aconseguir desenganxar-se de la zona dels 8.500 punts avançant un 1,18% fins als 8.661, impulsat principalment per Santander i Telefónica. Després d'aquesta última pujada, el selectiu espanyol s'acosta a nivells previs al Brexit, després del qual va patir una de les seves majors caigudes històriques.

Llegiu també: Els ajustaments de plantilla i els tipus de canvi llasten els comptes de Repsol


Telefónica s'ha ressentit per l'evolució dels comptes al Regne Unit i al Brasil i la depreciació de les seves divises i ha reportat una caiguda del benefici net del 42,1%. A més, les xifres del segon trimestre s'han quedat lleugerament per sota del que preveia el mercat. D'altra banda, Repsol ha anunciat abans de l'obertura del mercat un benefici net de 639 milions d'euros els sis primers mesos de l'any, xifra que suposa un descens interanual del 39%.

LA FED MANTÉ TIPUS PERÒ CANVIEN LES PERSPECTIVES

El Comitè Federal de Mercat va mantenir els tipus d'interès sense canvis, tot i que ja no es veuen tan llunyanes les possibles pujades de tipus

Tal com esperava el mercat, el Comitè Federal de Mercat (FOMC per les sigles en anglès), que és qui decideix la política monetària dels EUA, va mantenir els tipus d'interès sense canvis, tot i que ja no es veuen tan llunyanes les possibles pujades de tipus. De fet, des de la Fed admeten que "els riscos a curt termini per al creixement econòmic han disminuït". Els analistes estaven dividits sobre si seran capaços d'incrementar tipus d'interès al setembre, la seva última oportunitat abans de les eleccions nord-americanes.

Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

A Àsia, les borses han caigut en conjunt abans de la reunió del Banc del Japó. Als mercats de la Xina continental, que van patir importants caigudes dimecres a causa dels informes que assenyalaven que Pequín estava considerant prendre mesures contra els productes de gestió de patrimoni de risc, el compost de Xangai perd un 0,53%, mentre que el compost de Shenzhen cau un 1,16%. Reuters informava dimecres sobre el projecte de reglament de la Comissió Reguladora Bancària de la Xina, dirigit a actius de més risc que sovint s'empaqueten en productes de gestió de patrimoni d'alt rendiment (WMP) dels petits bancs i les institucions financeres. David Qu, economista de mercats amb ANZ Research, va dir que "el reglament més estricte hauria de conduir a la reassignació de la cartera de WMP dels bancs".

En el pla macroeconòmic, aquesta sessió no hi haurà gaire dades. A Espanya i Alemanya es presenten les taxes d'atur i als EUA dades sobre balança comercial de béns.

Llegiu més:

Menos riesgos, más empleo: Yellen alienta la posibilidad de subir los tipos en septiembre

Telefónica redueix el seu benefici un 42%, fins el juny per Llatinoamèrica i el Regne Unit

Wall Street apuesta por el signo mixto después de la que Fed mantenga los tipos

¿Menos gasto? ¿Privatizaciones? ¿Impuestos? Las recetas para adelgazar el déficit público

contador