L'IBEX 35i la resta de borses europees tanquen amb pujades moderades (IBEX: +0,6%, 9.157) després de tres sessions de caigudes voluminoses a aquest costat de l'Atlàntic i després que Wall Street ahir acabés amb alces destacades. Això, després de publicar-se un informe ADP d'ocupació que va ser més feble del previst, cosa que alimenta certes esperances de cara a l'informe d'ocupació del setembre que s'anuncia demà als Estats Units, tenint en compte que la lògica del mercat actualment és que 'les notícies dolentes són notícies bones'.
- 11.531,60
- 0,50%
Segons això, no hi ha res clar ara mateix i la cautela persisteix entre els inversors després de tot el que s'està veient aquesta setmana, amb una successió de bones dades macro als EUA que ha reforçat les possibilitats que la Reserva Federal (Fed) mantingui els tipus més alts durant més temps i ha fet disparar les rendibilitats dels bons, pressionant els índexs borsaris a la baixa.
"El mercat laboral nord-americà continuarà sent el centre d'atenció avui i demà, quan es publiquin les nòmines no agrícoles del setembre que, després de l'alentiment de les xifres ADP d'ahir, podrien marcar la pauta per a una nova pujada de tipus el novembre o mantenir els mercats expectants davant de l'IPC de la setmana que ve", escriu Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.
Abans d'això, aquest dijous s'han conegut les últimes xifres setmanals de sol·licituds de subsidi de desocupació, que han arribat a les 207.000 a la setmana finalitzada el 30 de setembre, xifra que suposa un increment de 2.000 en relació amb el nivell dels set dies previs. Aquesta xifra ha quedat per sota de les 210.000 peticions anticipades pel consens.
Un altre element que va contribuir ahir a les alces a l'altra banda de l'Atlàntic van ser les caigudes que es van veure al petroli enmig de dades que fan témer una debilitat de la demanda i després que l'OPEP+ ratifiqués les retallades fins a finals d'any. Després dels descensos del 5% de la jornada passada, el cru ha començat avui rebotant per tornar a reprendre ara les retallades. El Brent cedeix un 1,5%, fins als 84,53 dòlars, i el WTI, un 1,66%, fins als 82,82 dòlars.
A Àsia, mentrestant, les pujades també s'han imposat després del bon tancament d'ahir de Wall Street i cotitzant aquests aspectes positius esmentats. Allà, es confirma que el Banc del Japó ha hagut d'intervenir per frenar la sagnia del ien, que ahir va caure fins a 150 iens per dòlar.
A nivell empresarial, la protagonista del dia és el fabricant francès de trens Alstom, que s'enfonsa am,b caigudes del 37% després de retallar previsions de flux de caixa lliure per a l'any.
MIRA CAP AL SUPORT DELS 9.000
L'IBEX segueix molt pressionat després de deixar-se ahir un 0,68% després de perdre dilluns un 1,16% i caure dimarts un 1,65%. Dimarts, a més, va abandonar el suport clau dels 9.170 punts, on hi havia la mitjana de 200 sessions.
"S'ha llançat pel seu següent nivell de suport que presenta als 9.000 punts. El seu comportament en aquests preus és clau. Si l'abandona, el més normal és que vegem una extensió de les caigudes fins al nivell dels 8.500 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
Per sobre, el primer nivell de resistència és als 9.508 punts. "No veurem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota aquest nivell de preus".
Dins de l'IBEX han destacat les pujades en Grifols, Solaria, IAG (per la millora de qualificació d'S&P), Enagás, Rovi, Acciona i Acciona Energía, i les caigudes per sobre del 3% en ACS per la retallada del projecte del tren d'alta velocitat al nord del Regne Unit anunciat ahir pel primer ministre britànic, Rishi Sunak.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0531 dòlars (+0,27%). L'or cedeix lleument (1.829 dòlars) i la plata perd un 0,8% (20,96 dòlars).
El bitcoin cotitza als 27.600 dòlars i l'ethereum, als 1.620 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es modera fins al 4,723%.