• Bankia lidera las subidas, después de que la entidad haya presentado unos resultados mejores de lo esperado
  • La semana también ha estado marcada por la reunión del BCE que no ha dejado ninguna sorpresa
bolsa madrid ibex

L'Ibex 35 tanca la setmana amb una pujada del 0,81%, fins als 8.599,9 punts. Una setmana que ha estat marcada per la presentació de resultats de nombroses companyies, la preocupació pels possibles efectes econòmics que tindrà la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) i la reunió del Banc Central Europeu (BCE) d'aquest dijous que no va deixar cap sorpresa, però si la porta oberta a noves mesures. El selectiu espanyol tanca la jornada d'aquest divendres amb una pujada del 0,19%.

Les accions que pugen més aquest divendres a l'Ibex 35 han estat les de Bankia, amb un rebot del 3,08%, després de presentar resultats, i les de Telefónica, Gamesa, Arcelormittal, Acciona, Grifols i Amadeus, amb rebots de més de l’1%. Mentre que Banco Sabadell es converteix en la companyia del selectiu que cau més una vegada coneguts els seus resultats, la qual cosa l’ha fet tancar la sessió amb una caiguda del 7,47%, en una jornada en la qual ha registrat un dels majors volums de la seva història: ha negociat 90 milions d'accions. Altres valors que han tancat amb fortes pèrdues són: ACS, Banco Popular i CaixaBank amb caigudes per sobre de l'1,5%.


SABADELL SUSPÈN, BANKIA APROVA


Les empreses del selectiu espanyol estan presentant els resultats corresponents al primer semestre de l'any, dades que estan influint en les seves cotitzacions de l'Ibex. En aquest sentit, Banc Sabadell presentava uns resultats que no han convençut al mercat. El banc ha registrat un benefici de 425 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment respecte de l'any anterior del 20,7%. No obstant això, si no es té en compte l'aportació als comptes de TSB, els guanys disminueixen un 20,6% fins a 280 milions.


Per contra, Bankia lidera les pujades, després que l'entitat hagi presentat uns resultats millors de l'esperat. El banc ha obtingut un benefici de 481 milions d'euros fins a juny, la qual cosa representa un 13,4% menys.


Per a l'analista de XTB, Jaime Díez, "no van ser tan ben rebuts els resultats de Sabadell que es deixava un 7% durant bona part de la sessió de divendres, el cas de Bankia va gaudir del beneplàcit del mercat encara que segueix mostrant xifres perilloses en algunes variables per la grandària i repercussió de l'entitat. A falta que es coneguin les principals entitats, el sector mostra als seus balanços els dubtes que els inversors reflecteixen a la borsa".


DES DEL PUNT DE VISTA TÈCNIC


L'analista José María Rodríguez considera que "l'última sessió de la setmana ha estat pràcticament un calc de la sessió d'aquest dijous. S'ha vist com el selectiu espanyol arribava a caure un 0,70% durant el matí per tancar relativament prop dels màxims del dia. En qualsevol cas es diria que fa falta una petita empenta final per poder deixar enrere, amb claredat, la zona de resistència dels 8.600-8.610 punts".


Al seu torn, l'expert explica que "només tancant amb força per damunt apostarem per un imminent atac a la zona de resistència dels 8.800 punts, per on passa la directriu a la baixa, amb extensió cap als 8.912 punts (últim màxim decreixent). De totes maneres cal reconèixer que la jornada d'avui té cert "maquillatge", ja que Telefónica ha estat la que ha estat liderant les pujades durant gairebé tot el dia (ha arribat a revalorar-se un +2,85%) i aquesta té un pes específic important al selectiu espanyol, compensant així amb escreix les fortes caigudes d'alguns títols com Banco Sabadell, Banco Popular, CaixaBank i Repsol, entre d’altres".


Finalment, "el que és evident és que fins que no es recuperin els nivells preBrexit no tindrem cap senyal de fortalesa significativa i fiable digna de ser tinguda en compte", assenyala Rodríguez.

contador