ep economiabolsa- amp ibex 35 cierrauna caida13 y romperacha
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.659,20
  • 41,20
  • 0,35%

L'IBEX s'ha quedat molt a prop dels 9.500 punts, una cota que ha arribat a conquerir durant gran part de la sessió, després d'haver repuntat un 0,88% aquest dimarts i en situar-se als 9.492 punts. El selectiu espanyol encadena cinc sessions consecutives a l'alça i busca ja la seva següent resistència als 9.800 punts. Les sensacions són bones i més després que ahir Santander trenqués la resistència dels 4,40 euros. A més, Inditex segueix fort després de repuntar un 1,49% i deixar enrere els 26,27 euros.

"Estem recuperant un altre dels grans motors del nostre mercat. I la veritat és que amb Santander trencant i Inditex recomponent-se, és difícil que l'IBEX no segueixi escalant posicions", assenyalen els analistes de Bolsamanía.

La resta de borses europees també han acabat en verd, amb les pujades més fortes per al DAX (1,1%), després que a Àsia la sessió s'hagi saldat amb signe mixt i moviments moderats. Per la seva banda, Wall Street cotitza amb increments del 0,5% al ​​tancament del mercat espanyol.

PENDENTS DELS BANCS I ALTRES EMPRESES

Els inversors segueixen avui pendents dels bancs (la majoria cotitza en vermell) després que Deutsche Bank i Commerzbank hagin confirmat que estan negociant la seva fusió. Totes les entitats de l'IBEX han tancat en verd, a excepció de CaixaBank (-0,1%), que ahir va ser el valor més alcista del selectiu espanyol.

A la banda negativa, destaca Ence un dia més. L'empresa de cel·lulosa i energia ha estat el valor més castigat de l'IBEX amb un retrocés del 2,32%. La companyia no aixeca cap des que dijous passat anunciés el possible cessament de la seva activitat a Pontevedra per la retirada de la concessió allà. Des de llavors, acumula una caiguda de gairebé el 14%.

Al Mercat Continu, totes les mirades estan posades en DIA, que demà celebra la seva Junta d'Accionistes. Els títols de la cadena de supermercats han sumat un 6,39%, després de conèixer que ha arribat a un compromís amb els seus creditors bancaris per prorrogar les seves actuals línies de finançament sindicades fins a març de 2023.

ELS INVERSORS PENDENTS DEL BREXIT

Tot això amb els inversors pendents del Brexit. Theresa May s’enfrontarà a la Unió Europea (UE) aquesta setmana (cimera de dijous i divendres) sabent que el Parlament britànic li va dir 'no' a una nova votació del seu pla, de manera que Europa té el poder i podria imposar a May una pròrroga llarga per al Brexit (cosa que ella no vol perquè, entre altres coses, suposaria que el Regne Unit hauria d'acudir a les eleccions europees).

"Una extensió llarga pot augmentar la pressió sobre els partidaris del Brexit fins a tal punt que acabarien recolzant l'acord de May. Alguns especulen que May podria intentar avançar l'acord per a una votació la setmana que ve. Una pròrroga perllongada significaria que l'elevada incertesa s'estendria durant un període encara més llarg, cosa que seguiria tenint efectes perjudicials per a l'economia", expliquen els experts de Danske Bank.

Pel que fa a la resta, avui comença la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed) les conclusions de la qual es coneixeran demà (amb les borses europees ja tancades), mentre que dijous serà el torn del Banc d'Anglaterra, que tindrà molt a dir davant el panorama cada vegada més caòtic que viu el país. Als Estats Units, l'expresident de la Reserva Federal de Nova York, Dudley, ha demanat cautela ja que la Fed encara ha de seguir assimilant dades, encara que ell continua esperant un augment de tipus a finals d'any.

ANÀLISI TÈCNICA

"Cinquena sessió de pujades consecutiva en l'IBEX, que poc a poc comença a acostar-se a nivells de sobrecompra diaris que ens suggereixen la possibilitat que, en qualsevol moment, puguem assistir a una petita pausa al camí. Un petit respir dins de l’impecable tendència que continua intacta des dels mínims de desembre", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De fet, no es pot descartar ara una correcció de curt termini que el porti a la zona de suport (abans resistència) dels 9.365 punts i porti Santander al nou suport dels 4,40 euros en un típic moviment en retrocés temporal. Recordeu que els preus pugen en forma de ‘dents de serra'. El que vol dir que per poder seguir escalant posicions necessitem petites correccions contra tendència", afegeix.

"Per cert, un dels valors que més està contribuint a les pujades de l'IBEX és Inditex, que des dels mínims de la sessió dels resultats (dimecres passat) acumula una pujada del 8%. I el més important és que aquest dimarts tanca buit baixista i, a més, per sobre dels 27,07 euros confirmaria un segona gran impuls alcista. Mentre Santander i l'IBEX segueixin forts l'IBEX seguirà ben recolzat", ha remarcat Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador