broker640
11.659,20
  • 41,20
  • 0,35%

L'IBEX ha acabat la sessió amb una alça del 0,51%, als 9.229 punts, després d'haver arribat a pujar més d'un 1% gràcies a un sector bancari que s'ha disparat a mig matí i s'ha anat desinflant després, enmig de les especulacions sobre les mesures que estaria estudiant el BCE per pal·liar l'efecte advers dels tipus negatius.

Técnicas Reunidas (+4,72%) ha estat el valor amb majors alces d'aquest dimecres després d'un favorable informe de JP Morgan al qual eleva la seva recomanació i millora considerablement el seu preu objectiu. L'han seguit com a valors més alcistes Mediaset (+3,59%) i ACS (+2,28%).

Santander (+1,57%) va ser el principal motor del selectiu i va liderar, al costat de Caixabank (+1,82%) a un sector bancari que va arribar a pujar un 3% durant el matí.

L'impuls dels bancs ha estat una informació de Reuters, segons la qual, el personal del BCE està treballant en opcions per tornar part dels diners que cobra d'un càrrec sobre l'excés de liquiditat a les entitats. Estos rumors han seguit les declaracions del president del BCE, Mario Draghi, que ha comparegut aquest matí i ja ha avançat que s'estaven estudiant mesures.

La gran excepció del sector bancari ha estat BBVA, que ha caigut un 0,52% després de la reactivació de la crisi de la lira turca, la qual cosa podria posar entre les cordes l'entitat, que ja ho va passar malament el passat estiu per la seva culpa.

Inditex (-2,01%) ha seguit amb la volatilitat que l’ha caracteritzat durant les seves últimes tres sessions i, després d'una retallada de valoració de Jefferies, s'ha situat clarament com el valor més baixista de la sessió, seguit per Acerinox (-0, 75%) i Enagás (-0,8%), aquesta última després que Société hagi rebaixat el preu objectiu i la recomanació.

VOTACIONS AL PARLAMENT BRITÀNIC

Més enllà de les notícies referents al BCE, que han dominat la informació borsària aquest dimecres, l'altre focus d'atenció torna a estar al Parlament britànic a compte del Brexit. Els diputats britànics votaran aquesta tarda, a partir de les 20h (hora espanyola), les alternatives al pla de Theresa May.

"Els escenaris potencials van des de la cancel·lació del Brexit a un Brexit sense acord. Encara hi ha la possibilitat que Theresa May intenti tornar a presentar el seu acord al Parlament per a una tercera votació després d'haver estat derrotada en dues ocasions. La lliura als nivells actuals reflecteix que els operadors segueixen creient que no hi haurà un Brexit sense acord", explica Jasper Lawler, estrateg en cap de London Capital Group.

Noticias relacionadas

contador