- 38,20
- 0,33%
L'IBEX 35 ha pujat un 0,01%, fins a 9.259,20 punts, arrossegat per Cellnex (-2,15%) i sobretot pel negatiu comportament d'Inditex (-1,64%). El gegant tèxtil és el valor més gran de l'selectiu espanyol i condiciona el rumb de l'índex, que ha marcat un màxim intradia en 9.327 punts però s'ha girat a la baixa en el tram final de la jornada.
Wall Street ha marcat nous màxims a l'obertura, però posteriorment s'ha girat a la baixa, cosa que ha pressionat el tancament de les borses europees.
Hi continua havent reserves sobre l'impuls de la renda variable i fins quan durarà, atès que es posa en qüestió la situació econòmica als EUA i també la d'Europa, amb Alemanya a la vora de la recessió.
Els inversors continuen, mentrestant, pendents de la Xina i dels EUA. Encara que el tema resulti més que pesat, és un fet que segueix sent el gran catalitzador de les borses i l'element que més contribueix a moure-les.
Segons l'opinió de Pimco, les dues potències signaran el seu acord de 'fase 1' abans de Nadal. No obstant això, Pequín ha declarat durant les últimes hores que és pessimista sobre l'acord després que Donald Trump s'hagi mostrat reticent a reduir els aranzels.
A l'altre costat de l'Atlàntic, és notícia també la reunió mantinguda entre Trump i Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed). Els dos dirigents van mantenir una trobada "cordial" aquest dilluns a la Casa Blanca. Durant la conversa van discutir de tot, "incloent-hi les taxes d'interès, els interessos negatius, la baixa inflació, la flexibilització i la fortalesa del dòlar", segons va escriure el propi Trump en un tuit.
BME SEGUEIX EN EL FOCUS
A l'àmbit empresarial, BME seguirà sent el gran protagonista aquest dimarts. SIX s'ha mostrat confiat en la seva oferta aquest dimarts. Els seus responsables han comparegut davant els mitjans i, sense precisar si la milloraran en el cas que Euronext presenti una contraopa, sí que han remarcat que la seva OPA és "Molt, molt, molt competitiva". La companyia ha pujat un 2,05%, fins als 35,78 euros per títol, per sobre del preu ofert de 34 euros.
Bolsamanía publica aquest dimarts que, segons diverses fonts de BME, Euronext segurament no licitarà finalment per la borsa espanyola atès que les sinergies són més clares amb SIX. Si Euronext licités, hauria d'acomiadar-se professionals a París o Madrid.
A altres mercats, el petroli Brent cau un 1,7%, fins als 61,40 dòlars, per les últimes informacions sobre el pessimisme al voltant de la guerra comercial. A més, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,1080 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,43% i la prima de risc puja lleugerament fins als 76 punts.
ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35
"L'IBEX tanca aquest dimarts pla, sense canvis significatius. I ens torna a deixar clar que hi ha una zona de resistència amb la qual, de moment, no pot: el buit baixista de dimecres de la setmana passada als 9.307 punts. Sí, és cert que hem cotitzat per sobre al llarg de la sessió, però no s'ha tancat. O el que és el mateix, anul·lat, per la qual cosa segueix intacte", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Si atenem a l'oscil·lador de moment estocàstic, aquest llança clares lectures de sobrevenda diària, cosa que en principi hauria d'afavorir una continuïtat de les pujades. Però per fiar-nos d'aquest potencial moviment de recuperació necessitem que el buit baixista es tanqui. Per altres tot segueix igual, les zones de control per baix i per dalt les trobem als 9.130 punts i els 9.500 per dalt. És a dir, tenim l'IBEX a zona de ningú, a mig camí entre les zones de control de curt termini", conclou aquest expert.