brokerasx
11.435,70
  • -31,60
  • -0,28%

L'IBEX s'ha deixat un 0,31% durant la primera sessió de la setmana i cada vegada està més a prop dels 9.500 punts (9.543). El selectiu espanyol s'ha vist llastrat per BBVA (-1,49%) i Telefónica (-1,33%), dos dels valors amb més pes en el selectiu. També per Siemens Gamesa, que ha estat la companyia més castigada d'aquest dilluns amb un descens del 2,48%.

La resta de borses europees també han tancat en negatiu a l'espera de novetats sobre la signatura de l'acord comercial de 'fase u' entre la Xina i els Estats Units. Aquest serà, sens dubte, el principal element que condicionarà els mercats aquesta setmana, per molt que pugui estar ja descomptat.

A més, els inversors seguiran molt pendents de la tensió gepolítica. De moment, sembla que les coses s'han tranquil·litzat entre els EUA i l'Iran, però la tensió a l'Orient Mitjà persisteix davant les protestes després que l'Iran hagi reconegut que les seves forces armades van derrocar per error l'avió de passatgers ucraïnès, i van matar 176 persones. A tot això se sumen els resultats empresarials, que comencen aquesta setmana als EUA. Molt atents també a les xifres de les companyies.

"(Els resultats dels bancs) seran analitzats amb deteniment per detectar qualsevol signe de desacceleració en el creixement dels préstecs a totes les àrees de l'economia. Durant el trimestre anterior, la majoria dels bancs dels EUA van mostrar que el consumidor estatunidenc està en bastant bona forma, amb uns tipus més baixos que van ajudar a alimentar una demanda de préstecs decent, i JP Morgan Chase va registrar uns ingressos rècord durant el seu últim trimestre. El repte ara serà no només poder igualar el seu últim trimestre, sinó que amb una economia lleugerament més feble, es reduiran les expectatives de guanys futurs dels bancs estatunidencs?", es pregunta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Pel que fa a altres assumptes de la jornada, el primer ministre britànic, Boris Johnson, viatjarà a Irlanda de Nord dilluns que ve per reunir-se amb els líders del recentment format executiu del país i amb el seu homòleg irlandès, Leo Varadkar. A Espanya, els 22 ministres de Pedro Sánchez han promès el càrrec aquest dilluns davant el Rei.

ANÀLISI TÈCNICA

"Continua el degoteig a la baixa dels últims dies i ja tenim l'índex a les portes del suport que li confereix el buit alcista de la sessió del 13 de desembre (última quàdruple hora bruixa de 2019) als 9.468 punts. Seria bo que aquest buit s'emplenés, però que no es tanqués o el que és el mateix s'anul·lés", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Fer-ho seria un senyal de debilitat de curt termini, avantsala d'un altre moviment correctiu que d'alguna manera el porta cap a la base del canal alcista pel qual s'està desplaçant el preu des del passat estiu. Però mentre no es tanqui aquí no ha passat res. D'altra banda, l'oscil·lador de moment estocàstic diari comença a acostar-se a nivells de sobrevenda", afegeix.

"En teoria, hauria de limitar el risc de caigudes importants addicionals. D'antuvi anem a fixar-nos en el buit alcista abans esmentat i a la base del canal com a nivells de suport des dels quals hauria de tractar de reaccionar a l'alça. Per dalt, pel costat de les resistències, la més important en aquest moment la tenim als 9.700 punts", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador